Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

SE BILLEDERNE: Blandt orker og elvere i skoven ved Krogerup

Børn fra hele Fredensborg var i sidste uge samlet i en skov ved Krogerup for at spille rollespil

Tekst og foto:Peter Mailand

Rollespil Orker, elvere, minotauere - og en masse børn. Det var, hvad der var blandt deltagerne, da skolebørn fra hele kommunen i sidste uge var samlet ved Avlsgården i Krogerup, hvor der var sommerferieaktiviteter for børn. Blandt de mange aktiviteter havde Nordsjællands Rollespilsforening fra Kokkedal arangeret rollespil i skovene omkring Krogerup.

Og det gik rent hjem hos børnene, der blev introduceret for spillet ved 'Kongen'.

Livets tavle smadret

“Kære venner hør her. Landet her er blevet udsat for ond magi af heksen Morena. Morena er en ond troldkvinde, der har skabt kaos i hele landet, alle mine riddere er forsvundet fra landet. De tør ikke være her, fordi der er ondskab i landet,” indledte kongen spillet, og så var interessen vakt blandt de unge deltagere.

“Det her var engang livets tavle,” fortsatte han og gik hen til resterne af en stentavle, der lå på et koskind.

“Da den var samlet, var alle glade og levede lykkeligt side om side. Men Morena har ødelagt tavlen og spittet den i flere stykker. Jeg mangler tre stykker for at tavlen kan blive hel igen og vi kan drive al ondskab ud af landet. I gamle dage, da stentavlen var hel, var alt godt, men siden er tavlen blevet brækket fra hinanden og det betyder, at de mørke kræfter nu hærsker. Men I kan hjælpe mig med at finde de manglende stykker til tavlen,” sagde han.

Herefter fik børnene passende klæder på og opdelt i tre hold. Efterfølgende blev de sendt i skoven for at finde de tre manglende stykker til stenen.

“Når I går igennem porten til skoven, så kommer i ind i et andet univers,” sagde kongen.

I skoven ventede tre poster, hvor børnene skulle forsøge at lokke stenstumperne ud af forskellige monstre, der var taget ud af forskellige eventyruniverser som 'Ringenes Herre' og 'World of Warcraft'.

I en af grupperne listede børnene sig forsigtigt frem - indtil de så en ork, der bevægede sig rundt i skoven, så vendte de om og løb skrigende bort. Men efter en tur hos 'Kongen' vendte de retur og gik i en kort dialog med orken, der dog endte med at fange en dreng og bære ham hen til en trold. De andre løb efter hjælp, hvorefter forhandlingerne gik igang mellem drengen og trolden.

Og det gik rent hjem blandt børnene:

En af dem var 8-årige, Silja Marie Westphael, fra Nivå.

“Det har været sjovt, men også lidt uhyggeligt,” sagde hun.

Publiceret: 13. Juli 2017 10:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Uge-Nyt

ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!