Flere varme hænder på vej i Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune kan se frem til 4,5 millioner kroner ekstra om året

Af
Peter Mailand

Ældreområdet i Fredensborg Kommune får et løft på omkring 4,5 millioner kroner ekstra om året i de næste fire år. Det er resultatet, efter forhandlingerne om finansloven faldt på plads før jul.
Det vurderer direktør for økonomi og ældreområdet i Fredensborg Kommune, Mads Toftegaard, overfor Uge-Nyt.
Regeringen vedtog inden jul at afsætte 500 millioner kroner mere om året til flere varme hænder på ældreområdet i kommunerne. Pengene bliver fordelt efter samme fordelingsnøgle som den såkaldte velførdsmilliard, hvilket betyder, at Fredensborg Kommune vil få omkring 3,5 millioner kroner ekstra i kommunekassen.

En million er øremærket

Samtidig er der en række mindre puljer, hvor pengene blandt andet er øremærket til 'aflastning i hjemmet' og 'en værdig død. Disse puljer udgør tilsammen 'en lille million kroner', og dermed lander det samlede beløb, Fredensborg Kommune kan se frem til, på cirka, 4,5 millioner kroner.

Otte-ti medarbejdere

Fungerende formand for Social- og Seniorudvalget, Per Frost (S), glæder sig over, at ældreområdet nu kan se frem til et løft.
“Nu har vi chancen for at give noget ekstra til ældreområdet, som jo trænger. Det betyder jo, at området kan få omkring otte-ti medarbejdere ekstra, og det er jo en dejlig julegave at få,” siger han.

behandles i udvalg

Ifølge Per Frost især demensområdet der trænger til flere varme hænder, men han fortæller samtidig, at det er for tidligt at sige noget om, hvordan pengene bliver fordelt.
“Nu skal det behandles i udvalget, og så må vi se, hvordan det lander,” siger han.

Publiceret 02 January 2018 08:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV