873 underskrifter for at bevare historisk anlæg

Onsdag aflevere en gruppe 873 underskrifter for at bevare Dronning Ingrids anlæg i Fredensborg

Af
Peter Mailand

873 underskrifter. Det var hvad en gruppe onsdag kunne overrække til Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S) og viceborgmester Ulla Hardy-Hansen (K).
Underskrifterne er alle fra borgere der vil bevare det mere end 250 år gamle Dronning Ingrids anlæg i Fredensborg, der er kommet i spil i forbindelse med byfornyelse bymidten.
Underskrifterne er indsamlet siden begyndelsen af august, hvor de har ligget forskellige steder i Fredensborg.
Baggrunden er, at Fredensborg Kommune for fire år siden udskrev en arkitektkonkurrence for at ideer til, hvordan turisterne i højere grad kan lokkes fra Fredensborg Slot til butikkerne i Jernbanegade.
Blandt de forslag for forvaltningen er ved at udarbejde, på baggrund af konkurrencebn er blandt andet at etablere parkeringspladser på
Dronning Ingrids anlæg, eller Trekanten, som den også kaldes. Og nu frygter borgerne i Fredensborg, at det historiske anlæg må lade livet til fordel for flere parkeringspladser.

Det fortæller Charlotte Hilleke, der står bag indsamlingen.
“Midt i al den påkrævede fornyelse i Fredensborg, må der være plads til at bevare de kvaliteter der fastholder byens identitet. Slotsgades forløb er Fredensborgs kulturelle navlestreng og Dronning Ingrids Anlæg skal bevares som det står i dag – som en grøn fredfyldt plet foran slottet,” siger hun til Uge-Nyt og tilføjer:
“Dronning Ingrids anlæg har altid været en vigtig del af Fredensborg by og Fredensborg Slot siden opførelsen år 1722. Anlægget blev oprindelig indviet i 1922, med opsætning af mindesten, i forbindelse med byens 200 års jubilæum. Det var byens bidrag til en smuk adgang til Fredensborg Slot,” siger hun.
“Hvis vi ser hundrede år frem, hvad er det så vores børn helst vil have: Det historiske anlæg, eller parkerinspladser, der blev anlagt i forbindelse med en byfornyelse,” spørger hun.
De mange underskrifter gør indtryk på Borgmester Thomas Lykke Pedersen (S).
“Vi vedtager jo ikke noget, uden at spørge borgerne først. Men nu skal forvaltningen først udarbejde nogle forskellige forslag, og så bliver det sendt i høring og der indkaldes til et borgermøde, og tager vi stilling til det til den tid, men vi vedtager jo ikke noget, som borgerne er imod,” siger han.

Publiceret 30 October 2017 11:15

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV