Se billederne:

Fakkeloptog til Fredensborg Slot

Tusindvis af nordsjællændere bød tirsdag aften Dronning Margrethe velkommen i Fredensborg

Af
Af: Peter Mailand

Knapt tusinde borgere bød tirsdag aften Dronning Margrethe velkommen med et fakkeloptog til Fredensborg Slot. Normalt plejer Prins Henrik også at være med på Fredensborg Slot, men han havde i år meldt afbud på grund af begravelse i familien.
Som borgmester Thomas Lykke Pedersen sagde det i sin velkomsttale:
“Det er mig en stor glæde på byens og kommunens vegne at byde Deres Majestæt og den Kongelige familie et varmt velkommen tilbage på Fredensborg Slot. Jeg beder Deres Majestæt om at sende en særlig hilsen til Hans Kongelige Højhed Prins Henrik, som er bortrejst i anledning af sin svoger Claude Bardins bisættelse,” indledte borgmesteren.

Store projekter på vej

Thomas Lykke Pedersen havde glædet sig til dagen.
“Vi har set frem at gå sammen i fakkeltog og mærke den gode og særlige stemning, som opstår i byen. Vi har set frem til denne aften foran dette smukke slot,” lød det fra Borgmesteren, der efterfølgende roste haven om slottet.
“Slotshaven står nu meget flot efter den store omlægning og er altid et besøg værd – året rundt,” sagde han.
Herefter nævnte Thomas Lykke Pedersen de investeringer som er tegnebrættet i Fredensborg.
“I selve byen har kommunen flere store projekter på bedding. De projekter skal gøre byen til et endnu bedre sted at bo, handle og komme som turist. Det fælles mål er, at Langedammen, ankomstområdet foran slottet og Jernbanegade bliver til et sammenhængende, harmonisk og attraktivt område, som har naturlig sammenhæng til slottet. Det samme skal de nye oplevelsesruter være med til,” sagde han.
Efterfølgende blev nationalmelodien sunget, hvorefter Borgmesteren udbragte et ni-foldigt leve for Dronning Margrethe og den kongelige familie.

Publiceret 05 April 2017 06:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV