Kunstinstallationen, Forgreninger, der står foran Fredensborg Skole udsender hvert kvarter damp. Indtil videre har to personer ringet til alarmcentralen fordi de troede det stod i brand. Foto: Peter Mailand

Kunstinstallationen, Forgreninger, der står foran Fredensborg Skole udsender hvert kvarter damp. Indtil videre har to personer ringet til alarmcentralen fordi de troede det stod i brand. Foto: Peter Mailand

To gange har folk troet, at kunstinstallation stod i brand

Skoleleder vil orientere forvaltningen om, at der to gange har været udrykning til skolen, efter falske alarmer

I de fire år kunstværket - Forgreninger - har stået foran Fredensborg Skole har Nordsjællands Brandvæsen mindst to gange modtaget alarmopkald, fordi folk har fået opfattelsen af at kunstværket brændte.

Skoleleder Susanne Bræmer har dog kun kendskab til ét enkelt tilfælde, hvor en forbipasserende tidligere har alarmeret brandvæsenet. Men selv om kunstinstallationen står foran Fredensborg Skole, så er selve kunstværket ikke skolens ansvarsområde.

"Jeg ved ikke, hvor stort problemet er. Jeg har ikke været bekendt med, at der har været andre forhold, end det ene, men nu vi er blevet opmærksomme på det, så vil jeg da orientere forvaltningen og gøre dem opmærksomme på det," siger hun til Uge-Nyt.

Kunstværket - Forgreninger, der blev installeret foran skolen i 2015 - sender hvert kvarter damp og lys fra de forskellige grene.

Den seneste hændelse skete lørdag 24. august klokken 17.29, hvor alarmcentralen fik en alarm om en brand foran Fredensborg Skole. Nordsjællands Brandvæsen tog ingen chancer og sendte straks det store beredskab afsted.

Da brandbilerne nåede frem viste det sig dog, at der ikke var tale om brand, men damp fra kunstinstallationen, der står foran Fredensborg Skole.

Indsatsleder Jens Garfort fra Nordsjællands Brandvæsen kørte selv med ved udrykningen i lørdags.

"Vi tager ingen chancer, for det kan jo i princippet være et træ ved siden af. Men man tænker da lige - 'gad vide om det ikke er det igen'," siger han til Uge-Nyt.

Jan Garfort har dog ikke tal på, hvor mange gange, beredskabet har modtaget alarmopkald, hvor folk tror, at er der ild i træet, men siger:

"Det er ikke første gang, vi bliver sendt afsted til den alarm," siger han.

Jan Garfort har en appel til folk inden de ringer til alarmcentralen:

"Folk må gerne lige undersøge, hvad det er, før de ringer 112. Tjek nu lige om det er en rigtig brand," siger han.

Publiceret 30 August 2019 11:30