Niels Mehnke stopper som formand for Seniorrådet. Arkivfoto.

Niels Mehnke stopper som formand for Seniorrådet. Arkivfoto.

Fik nok af interne skænderier: Mehnke smækker med døren

Niels Mehnke stopper som formand i Seniorrådet efter knap seks måneder. Bjørn Helstrup stopper også

Efter knap seks måneder på posten, kaster formand for Seniorrådet, Niels Mehnke nu håndklædet i ringen. Også Bjørn Helstrup stopper, fortæller den afgående formand til Uge-Nyt.

"Jeg var blevet advaret på forhånd, men da jeg trådte til sagde jeg, at de skulle stoppe med al deres ævl og kævl. Og så troede jeg, at hvis der kom en referant fra kommunen, så ville de tale pænt til hinanden. Men det har de ikke gjort. Det er bare fortsat og der har været så mange skænderier. Det gider man jo ikke høre på. Det er jo frivillig ulønnet arbejde, og så gider man da ikke høre på alle de skænderier," siger han og tilføjer:

"Kommunens referant var der jo også kun én gang. Men så skændes de jo også der og så stoppede det igen," siger han til Uge-Nyt.

Ifølge Niels Mehnke er det kulminationen af flere måneders interne skænderier i Seniorrådet, der på valgdagen fik ham til at kaste håndklædet i ringen. Derfor sendte dagen efter valget en mail til de andre medlemmer af Seniorrådet.

"Kære alle. I går havde vi alle store valgdag. Udover at gøre min borgerpligt i stemmeboksen, så traf jeg et valg yderligere. Jeg besluttede mig for at udtræde af Seniorrådet med øjeblikkelig virkning," skriver han i mailen.

Allerede i januar, kort efter han var tiltrådt som formand, sendte han en appel til medlemmerne, hvor han bad om, at de interne skænderier skulle stoppe:

"Jeg må sige, at jeg aldrig har oplevet noget lignende tidligere, hverken i det bestyrelsesarbejde jeg har haft gennem min erhvervsaktive periode, eller i de bankråd og handelsforeninger jeg har haft sæde i. Jeg var advaret på forhånd fra forskellige sider, men virkeligheden overgår mine forestillinger. Det er helt tydeligt, at Seniorrådet har været igennem utallige konflikter og personstridigheder gennem årene, som uvilkårligt har skadet det daglige arbejde, og de resultater man har kunnet opnå. Seniorrådets omdømme har helt sikkert lidt alvorlig skade, og kendskabet til Seniorrådets arbejde har kunnet ligge på et meget lille sted blandt kommunens borgere, hvilket den lave valgdeltagelse ved sidste valg til dels bekræfter," skrev Niels Mehnke til medlemmerne i januar.

"Seniorrådet består af ni medlemmer, som i mine øjne besidder mange forskellige kompetencer og erfaringer, som slet ikke bliver udnyttet i dag, på grund af de mange personstridigheder. Det skal der rettes op på omgående! Selv om jeg kun har været medlem af Seniorrådet i et lille halvt år, så har jeg sagt ja til at overtage formandsposten efter Michael Huusom, som selv har valgt at trække sig. Havde han ikke gjort det, så havde jeg ikke ønsket at være formand. Jeg gør det på betingelse af, at alle medlemmer nu gør deres yderste for at lægge fortidens stridigheder bag sig, og koncentrere sig om det fremtidige samarbejde. Sker det ikke, så er jeg hverken formand eller medlem af Seniorrådet længere. Jeg vil simpelthen ikke bruge min tid på interne stridigheder. Der er mange andre steder, man kan få indflydelse på de ældre borgers hverdag og levevilkår," skrev han dengang.

I dag kan Niels Mehnke konstatere, at der intet er sket.

"Jeg må nu efter små seks måneder erkende, at intet har ændret sig. Det var mit håb, at jeg kunne udglatte uenighederne, samt at en referent fra forvaltningen kunne forhindre de personlige stridigheder. Det ændrede desværre intet," skriver han.

Ifølge Niels Mehnke har rådets troværdighed lidt skade.

"Respekten for Seniorrådet i byrådet og forvaltningen tror jeg kan ligge på et meget lille sted, og det er efter min mening selvforskyldt. Det bliver ikke bedre, før de personlige samarbejdsproblemer er løst, I er hver især flinke og vidende personer, men når I er sammen, så bliver det meget negativt," skrev Niels Mehnke i januar til medlemmerne.

Niels Mehnke vil ikke sætte navne på hvem det er, der skændes, men sender følgende opfordring til følgende medlemmer.

"Hvis der er medlemmer, som ikke er indstillet på at lægge fortiden bag sig, og dermed ikke vil deltage i et fremadrettet positivt samarbejde, så er det min holdning, at de bør trække sig, og give plads til nye medlemmer, der gerne vil," skriver han.

Publiceret 12 June 2019 13:30