drubig-photo - stock.adobe.com

Debat: Tillykke med den gode økonomistyring!

"Vi oplever et personale, der forsøger at organisere sig så hensigtsmæssigt som muligt. Men det virker til, at grænsen nu er nået for, hvor langt den gode organisering rækker," skriver en gruppe forældre i dette indlæg

Af
25 forældre i Fredensbog - se nederst

Kan vi tale om hverdagen i børnehusene nu?

Indlægget ’Regnskabet for 2018 går i plus’ (Uge-Nyt 25.3) var finurlig læsning for os forældre. Det er dejligt, at økonomistyringen fungerer, men vi undres over sætningen: ’Selvom der nogle hjørner, hvor vi er lidt trængt’.

Det er vist en underdrivelse. Hverdagen i kommunens børnehuse er udfordret.

Værst ser det ud under pauseafvikling fra kl. 12-14 og i ydertimerne. Vi ser børn, der har brug for hjælp sidde alene og vente, og vi ser magtesløsheden i personalets øjne, når børnene er for mange og hænderne for få. Vi har som forældre hentet børn med alt fra våde bukser på grund af uopdagede ’uheld’ til brækkede lemmer.

Udover at sikre vores børns trivsel og tryghed, skal personalet også leve op til den nye dagtilbudslov, de skal sprogvurdere børnene, kompetenceudvikles, gennemføre individuelle møder, dokumentere og indgå i diverse tværgående forløb. Alt sammen uden fuld vikardækning. Vi oplever et personale, der forsøger at organisere sig så hensigtsmæssigt som muligt. Men det virker til, at grænsen nu er nået for, hvor langt den gode organisering rækker.

Vi kræver ikke en 1:1 normering. Men vi kræver trygge vilkår for vores børn i hverdagen. Det begynder med, at der er personale nok til at give børnene omsorg og støtte, så de kan udvikle sig til hele mennesker.

Vi anerkender, at rammerne også er givet af EU's finanspagt, Serviceloven og budgetloftet. Men er det ikke også rammer, I selv er med til at forhandle på plads via KL?

Ifølge nyeste tal fra Danmarks Statistik er normeringen i Fredensborg Kommune på linje med landsgennemsnittet. Desværre siger statistikken intet om, hvor mange, der reelt passer vores børn til hverdag. Så udvis ekstra agtpågivenhed, hvis I konkluderer noget om vores hverdag ud fra statistikken, eller endnu bedre: Kom med og oplev hverdagen hos os, der færdes i institutionerne på daglig basis.

Vi håber, at I vil tage ansvar for både børn, personale og fremtidige budgetters trivsel. Vi går gerne i dialog med jer om, hvad der skal til.

Med venlig hilsen fra:

Nana Bøje, Casper Bøje Sø, Hanne Flarup, Jeppe Rossen, Sükran Erdal, Ergin Erdal, Christine Aalborg Carstensen, Emilie Hjortlund, Hakan Karatas, Nergis Karatas, Anna Staahl, Kira Krøis Ursem, Signe Ridder, Mie Matilda Hovgaard, Stella Louise Østerby Petersen, Elham Sayedmirza, Kenny Bagge, Annemari Fagerlund, Dina Loubani, Ali Abdul Ghani, Ida Antvorskov, Ulrich Antvorskov, Simon Holte, Birgitta Gomez Nielsen. Alle forældre til børn i Fredensborg Kommune.

Publiceret 23 April 2019 06:00