Borgmester Thomas Lykke Pedersen tjekker ud fra borgmesterkontoret på Egevangen for at krydse Atlanten på et skib.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen tjekker ud fra borgmesterkontoret på Egevangen for at krydse Atlanten på et skib. Arkivfoto

Går efter drengedrømmen: I skib over Atlanten

Borgmester Thomas Lykke Pedersen skal på kydstogt

Af
Fred Jacobsen

I tre uger i april må Fredensborg Kommune klare sig uden borgmester Thomas Lykke Pedersen. Han skal nemlig bruge ugerne på at opfylde en drengedrøm: At krydse Atlanterhavet sejlende.

"Jeg sejler selv, og det har altid været lidt af en drengedrøm at krydse Atlanten på et skib," fortæller Thomas Lykke Pedersen til Uge-Nyt.

Turen over Atlanten foregår dog ikke i en sejlbåd. Den foregår på et kydstogskib, som skal fragte borgmesteren og hans kæreste fra Guadeloupe til Antigues og Barbados og så derfra over Atlanterhavet til Tenerife og videre til Savona i Italien, hvor kydstogtet slutter og turen hjem går med fly. Turen begynder også med en flyvetur til Guadeloupe.

Seks dage uden land

"På turen vil der være seks dage, hvor vi ikke ser land. Det glæder jeg mig til," lyder det fra Thomas Lykke Pedersen, der efter eget udsagn ikke har holdt tre uger ferie i træk i sin borgmestertid. Så det glæder han sig også til.

Borgmesterens fravær betyder ikke, at kommunen er uden politisk ledelse i perioden. For i borgmesterens fravær rykker viceborgmester Ulla Hardy-Hansen ind på borgmesterkontoret på Egevangen i Kokkedal.

Publiceret 19 March 2019 07:00