De fleste af foreningens medlemmer vil være på benene til lørdagens jubilæumsopvisning.

De fleste af foreningens medlemmer vil være på benene til lørdagens jubilæumsopvisning. Foto: Fredensborg Gymnastikforening

50 år: Gymnastikforening byder på opvisning med overraskelser

Fredensborg Gymnastikforening fejrer søndag 50 års fødselsdag

Af
Fred Jacobsen

"Der bliver en opvisning med en overraskelse og en jubilæumslagkage. Så det bliver fesligere end det plejer," lover Laila Blæsbjerg Pedersen fra Fredensborg Gymnastikforening forud for foreningens forårsopvisning søndag 24. marts.

Den finder sted i Fredensborghallen fra kl. 10 og skal være med til at fejre, at gymnastikforeningen fylder 50 år i år. Faktisk tager foreningen en måneds forskud på glæderne: Den præcise stiftelsesdag er 23. april 1969.

Arvede 415.000 kr.

En af stifterne var Norah Holtze, som har efterladet sig tydelige spor i foreningen. Uden hende ville foreningen ikke kunne råde over den springgrav, der er i Vilhelmsrohallen. Norah Holtze efterlod nemlig ved sin død 415.000 kr. til den gymnastikforening, hun selv var med til at stifte.

Foreningen gav pengene videre til Fredensborg Kommune, som for donationen etablerede springgraven for pengene. Norah Holtze døde i 1998.

Fredensborg Gymnastikforening er på sin 50 års fødselsdag en foreningen på omkring 500 medlemmer - og langt de fleste er under 18 år. Mange af dem - ca. 400 - vil være på benene i forbindelse med lørdagens jubilæumsopvisning.

Publiceret 18 March 2019 09:00