Arkivfoto.

Arkivfoto. glisic_albina - stock.adobe.com

Fredensborg Kommune indkalder parter i klatrebanesagen til dialogmøde

Naboerne skal mødes med firmaet bag klatrebanen for at finde en mindelig løsning i sagen

Fredensborg Kommune vil indkalde parterne i den såkaldte klatrebanesag til et dialogmøde i håb om, at der kan findes en mindelig løsning mellem firmaet bag klatrebanen, Til Tops Nivå og naboerne.

Det vedtog Plan-, miljø og klimaudvalget på et møde i tirsdags.

Inden mødet havde naboerne truet med retssag mod kommunen, hvis firmaet bag klatrebanen, Til Tops fik lov til at lukke gæster udefra ind på banen. Men formanden for grundejerforeningen, Skovparken, Carsten Ralf Pedersen, der er nabo til klatrebanen, vil gerne med til mødet.

"Vi er åbne for dialog, så vi vil gerne med til dialogmødet," siger han.

Naboerne vil ikke have flere gæster ind på banen, da de mener, at man kan se ned i deres haver fra klatrebanens plateauer. Derfor blev det indskærpet at klatrebanen kun kunne benyttes af campingpladsens overnattende gæster. Men det har presset firmaet bag klatrebanen, Til Tops, økonomisk, da der i løbet af den første sæson kun kom 800 gæster på banen. Det er ikke nok til, at klatrebanen er rentabel, og derfor har firmaet søgt om lov til at åbne for gæster udefra.

For at imødekomme firmaet har Hanne Berg (SF) foreslået, at klatrebanen fremadrettet kan åbnes for skolebørn fra Fredensborg Kommune. Og det er formanden for Skovparken Carsten Ralf Pedersen ikke afvisende overfor.

"Måske er der en åbning der, som vi kan blive enige om," siger han og understreger, at han først skal mødes med bestyrelsen i grundejerforeningen for at få et mandat.

Men selvom parterne nu skal mødes i håb om, at der kan findes en mindelig løsning, så mener det konservative medlem af Plan,- miljø og klimaudvalget, Thomas von Jessen ikke, at klatebanen skal åbnes for gæster udefra.

"Vi går ikke ind for en tivolisering af vores naturskønne områder, som vi mener, at det her er," siger han til Uge-Nyt.

Publiceret 08 March 2019 09:00