Smartphones og tablets blev for en stund skiftet ud med skakbræt og-brikker.

Smartphones og tablets blev for en stund skiftet ud med skakbræt og-brikker.

Bræt og brikker fortrængte smartphones og tablets

282 elever fra Endrupskolen dystede i tanker, taktik og strategi

Ligesom på 293 andre skoler i landet var Endrupskolen forleden med i Skolernes Skakdag. En dag, hvor der var hjernegymnastik på skemaet og smartphones og tablets for en stund blev lagt på hylden.

På Endrupskolen satte 282 sig til rette for at dyste mod hinanden på de sort-hvide felter og dystede på tanker, taktik og strategi.

"Skolernes Skakdag 2019 er et sjovt og lærerigt afbræk fra den normale undervisning, hvor alle kan være med. Eleverne kommer hinanden ved på tværs af køn, kultur og klassetrin. Det giver faglig og social udvikling og styrker trivsel og fællesskabet på skolen," siger Michael Johan Mowitz, der er lærer på Endrupskolen, om dagen, hvor eleverne ude over at spille også fik lidt skakhistorie 'indenbords'.

Endrupskolen anvender faktisk skoleskak i matematik og den understøttende undervisning, men har i en årrække ikke deltaget i Skolernes Skakdag. Det vil dog ske fremadrettet i ugen pop til vinterferien, forsikrer Michael Mowitz.

Skakdagen blev arrangeret af Endrupskolen i samarbejde med Dansk Skoleskak og partnerne Spar Nord Fonden og Politiken. På landsplan deltog små 50.000 elever under mottoet ”Det skal være sjovt at blive klogere”.

FAKTA

Dansk Skoleskak (DSS) arbejder for at styrke børn og unges faglige og sociale udvikling.

DSS blev stiftet i 1960 af skoleledere, -lærere og -elever.

60.000 elever fra 600 skoler er i dag aktive i skoleskak.

Publiceret 17 February 2019 07:00