Selvom klatrebanen på campingpladsen i Nivå ikke kan løbe rundt økonomisk, så får firmaet bag banen Til Tops ikke lov til at åbne banen for gæster udefra. Foto: Google Earth

Selvom klatrebanen på campingpladsen i Nivå ikke kan løbe rundt økonomisk, så får firmaet bag banen Til Tops ikke lov til at åbne banen for gæster udefra. Foto: Google Earth

Klatrebanen i Nivå får ikke lov til åbne for gæster udefra

Direktøren for klatrebanen, Finn Gjersøe, er overrasket over afslag fra Fredensborg Kommune

Selvom klatrebanen på campingpladsen i Nivå ikke kan løbe rundt økonomisk, så får firmaet bag, Til Tops, kke lov til at lukke flere gæster ind. Det har et flertal i Plan-, miljø og klimaudvalget vedtaget.

Og det overrasker Finn Gjersøe, der er direktør for firmaet bag klatrebanen, Til Tops Nivå.

"Det er helt nyt, så jeg har ikke taget stilling til, hvad der så skal ske. Men jeg synes, at det er synd for Nivå og for udviklingen i området, at gæster udefra ikke kan benytte banen," siger han til Uge-Nyt.

Firmaet Til Tops har investeret 700.000 kroner i at anlægge banen og havde oprindeligt regnet med, at der ville komme 3200 gæster om pr. sæson.

Men da klatrebanen åbnede i april sidste år skete det under voldsomme protester fra naboerne, der klagede over, at man fra plateauerne på klatrebanen kunne se ned i deres haver. Derfor blev det indskærpet, at banen kun måtte benyttes af campingpladsens overnattende gæster. Men i løbet af den første sæson kom der kun omkring 800 gæster, hvilket ikke er nok til, at banen kan løbe rundt økonomisk.

Derfor har Til Tops søgt om lov til at åbne banen for gæster udefra i sommerferien. Samtidig har firmaet også søgt om tilladelse til, at skoleelever kan benytte banen på hverdage fra klokken10 - 18.

Men selvom klatrebanen ikke er rentabel, så afviser Finn Gjersøe, at lukke den.

"Vi lukker ikke banen, for det koster jo også penge at pille den ned igen. Så vi må undersøge mulighederne for, at se om vi kan få flere gæster ind på campingpladsen," siger han.

Da sagen blev behandlet i Plan-, miljø og klimaudvalget var stemmefordelingen syv mod to. DF og Mie Stattau (V) stemte for, at klatrebanen skulle have lov til at lukke flere gæster ind, mens R, SF, S og Carsten Bo Nielsen (V) stemte imod.

En af dem der er imod, er formanden for udvalget, Lars Simonsen (R).

"Jeg mener, at det er en aktivitet, der skal være forbeholdt campingpladsens gæster," siger han og tilføjer at det også er af hensyn til naboerne i område.

Efter afstemningen begærede Mie Stattau (V) sagen i byrådet.

"Vi indsnævrer jo åbningstiderne i forhold til de nuværende, hvor klatrebanen jo har åbent i hele campingpladsens åbningstid. Så jeg synes, at vi skal diskuttere det i byrådet," siger hun til Uge-Nyt.

Publiceret 08 February 2019 05:47