Seniorrådet: Der mangler ældreboliger i Fredensborg

Seniorrådet inviterer mandag den 14. januar til borgernes møde for at sætte fokus på ældre boliger.

Af
Peter Mailand

Fredensborg halter efter kommunerne omkring os, når det handler om seniorboliger. Det mener seniorrådets nye formand Niels Mehnke, der nu vil sætte fokus på seniorboliger i Fredensborg.

"Vi kan jo se, at der er stor efterspørgsel på de få seniorboliger der er, for når vi kigger på ventelisterne, så er der jo skal man jo stå på venteliste i flere år, for ofte er seniorboligerne jo ikke til at komme i nærheden af, så der er rift om de få seniorboliger der er i kommunen," siger han.

Ifølge Niels Mehnke er der ikke nok ældrevenlige boliger til de 12.000 seniorer der er i hele Fredensborg Kommune.

"Mange af dem der bor i de seniorboliger der er i Fredensborg, flytter ikke igen, så det er sjældent, at lejlighederne bliver ledige," siger han til Uge-Nyt.

Derfor afholder Seniorrådet temamøde om seniorboliger i Fredensborg Kommune. Her vil der også være mulighed for at se nærmere på et nyt projekt med ældreboliger i Fredensborg.

"Hagen ved ældreboliger er jo, at det skal være relativt billige boliger for at de ældre har råd til at bo i dem, " siger han.

Derfor glæder han sig over det nye projekt.

"I Seniorrådet ved vi, at der allerede er stor interesse blandt borgerne, så vi håber, at rigtig mange vil møde op til information og debat, så vi kan få sat skub i udviklingen i alle kommunens bysamfund," siger Niels Mehnke.

Projektet der hedder Kongeparken, skal ligge på den gamle Menu-grund i Fredensborg ved rundkørslen til Kongevejen og Slotsgade.

Det er et ejendomsfirmaet El-II Aps og Domus Arkitekterne, som står bag projektet, med de nye seniorboliger. Ifølge bygherren skal der i første fase opføres 16 boliger med en gennemsnitsstørrelse på 130 kvadratmeter til en husleje på ca. 11.500 kr. I fase to forventer bygherren omkring 50 boliger med en gennemsnitsstørrelse på 85 kvadratmeter. Alle boliger får adgang til fælleshus med videre, oplyser bygherren i en mail.

Flere fællesarealer

Og det glæder Niels Mehnke, der samtidig peger på behovet for flere boliger med fællesarealer.

"Det er en af de gamle bygninger, der bliver indrettet som fælleshus, og der bliver anlagt en fælles have, hvor man kan mødes til hygge, grillaftner og kaffe. De eksisterende bygninger er reelle, solide bygninger, der kan indrettes som lejeboliger, og såfremt der er interesse for projektet, vil bygherren udvide projektet og bygge flere lejliheder på grunden," siger han.

Niels Mehnke håber at projektet kan bane vej til flere ældreboliger i hele kommunen.

"De ældre er jo afhængig af offentlig transport, så der er efterspørgsel på ældreboliger der ligger centralt i bymidterne," siger han.

Mødet om seniorboligerne foregår mandag den 14. januar kl. 19 i kælderen på Fredensborg Rådhus. Her vil formanden for Plan-, miljø- og klimaudvalget Lars Simonsen, vil også være til stede for at orientere om mulighederne for opførelse af seniorboliger i Fredensborg Kommune.

Publiceret 07 January 2019 11:00