Her ses holdet fra Endrupskolen, med deres egen udgave af Politiken. Foto: Peter Mailand

Her ses holdet fra Endrupskolen, med deres egen udgave af Politiken. Foto: Peter Mailand

Elever fra Endrupskolen vinder avis-konkurrence

En 7. klasse har vundet med deres egen udgave af Politiken

Det er ikke hver dag en skoleklasse fra Fredensborg vinder en landsdækkende aviskonkurrence, men det er netop sket for en gruppe elever fra 7-klasse på Endrup-skolen.

Eleverne, der er blandet fra to 7. klasser, har vundet har vundet JP/Politikens Hus’ mediekonkurrence. De har lavet en rigtig avis for Politiken, og har vundet i kategorien: 'Politiken 6.- 7. klasse'.

Konkurrencen afholdes hvert år, og i år var emnet 'Generation Verdensmål', som de dog kender godt i forvejen, da Endrupskolen har indarbejdet FN's 17 verdensmål i skolens læring. I løbet af en uge skulle eleverne researche, interviewe og skrive journalistik ud fra FN’s verdensmål.

Interview med borgmesteren

Vinderavisen er en avis på otte sider, hvor forsiden handler om en familie fra Fredensborg, der har droppet bilen og i stedet købt en ladcykel.

Med er også et interview med Fredensborgs borgmester Thomas Lykke Pedersen, der fortæller om kommunens flåde af el-biler og den radikale politiker Kristian Heegaard, der fortæller om kommunens planer om at plante et træ, hver gang politikerne rejser med fly.

Begge artikler er skrevet af Victor Lykke Nielsen og Fillip Wiinholt Lauritzen.

Skrev lederen

"Det har været sjovt at lave. Vi ringede til borgmesterens sekretær og så aftalte vi en dag, hvor vi kom forbi hans kontor. Han havde også nogle gode ideer, da vi skulle tage et billede, og sagde, at det var godt, hvis der var nogle el-biler i baggrunden," siger Fillip Wiinholt Lauritzen.

Fillip Wiinholt Lauritzen har været glad for projektet og endte også med at skrive lederen til avisen.

"Jeg kiggede på, hvad de andre gjorde og på, hvordan en leder skulle skrives, og så gjorde jeg det," siger han.

Undervejs har eleverne arbejdet i grupper på fire personer, hvor hver gruppe skulle fylde en side i avisen, hvilket heller ikke var helt nemt, da det hele skulle sættes op, fortæller Valentin Abildgaard Baltzer Christensen.

Får diplomer og medajler

"Det var også sjovt at sætte op, for vi kunne jo se, hvordan det kom til at se ud, når vi satte det op på siden. Nogle gange måtte vi tilbage for at ændre det, hvis teksten ikke var lang nok eller hvis der manglede en artikel. Så der var en del arbejde med at gå frem og tilbage for at rette tingene til efter det blev sat op," siger han.

Det var dog ikke helt nemt skrive artiklerne, fortæller August Top Hansen.

"Det skulle skrives på en bestemt måde, så vi læste hinandens tekster igennem og rettede det til," siger han.

Også 13-årige Silje Midtgaard synes det var sjovt at være journalist i en uge.

"Det var sjovt vi lærte, at overskrifterne er rubrikker og underrubrikker og teksten er brødtekst," siger hun.

Eleverne får overrakt diplomer og medaljer i af Politikens redaktør Christian Jensen i JP/Politikens Hus den 23. januar.

Publiceret 23 December 2018 09:00