Arkivfoto: Mostphotos.com

Arkivfoto: Mostphotos.com

Gratis wifi på vej til Fredensborg

Sammen med 14 andre byer er Fredensborg med i ny forsøgsordning, hvor alle får gratis wi-fi

Fredensborg er sammen med 14 andre danske byer blevet udvalgt til at deltage i et EU-projekt, der betyder, at borgere og turister i de udvalgte byer i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wi-fi.

Projektet hedder 'WiFi4EU' og skal efter planen sikre, at der i 2020 er gratis offentlig wi-fi i tusindvis af byer.

Det 15 danske kommuner får hver 15.000 euro, eller hvad der svarer til 110.000 kr. fra EU til at etablere de offentlige wi-fi-hotspots, som giver adgang nettet.

Det nye wi-fi-netværk betyder, at borgere eller turister får adgang til gratis wi-fi på offentlige steder som eksempelvis parker, pladser, offentlige bygninger, biblioteker og sundhedsfaciliter.

Minister for teleområdet Lars Chr. Lilleholt (V), ser frem til, at projektet bliver en realitet.

”Det glæder mig at se, at danske kommuner har taget del i WIFI4EU, så der snart bliver opsat offentlige wi-fi-hotspots i 15 kommuner, som giver borgere og turister adgang til hurtigt og gratis internet,” siger han i en pressemeddelelse.

De ændrede regler

Teleministeren fik sidste år vedtaget en ændring af teleloven, som gør det muligt for danske kommuner at etablere gratis wi-fi-hotspots, som de kan give offentligheden adgang til underhensyntagen til konkurrencen på markedet. Dermed kunne danske kommuner også tage del i WIFI4EU og modtage støtte til etableringen.

”Jeg er glad for, at ændringen af teleloven så danske kommuner også får mulighed for at tilbyde en ekstra service til f.eks. turister i form af gratis wi-fi-hotspot,” siger teleministeren.

EU-Kommissionen har oplyst, at der vil komme yderligere to ansøgningsrunder under WIFI4EU i 2019, hvor kommuner kan ansøge om støtte på ny.

”Jeg vil gerne opfordre de danske kommuner, som ikke fik del i EU-støtten under WIFI4EU i denne omgang, til at deltage i ansøgningsrunderne i 2019,” slutter teleministeren.

EU har tidligere meddelt, at EU vil finansiere udstyret og installationsomkostningerne, mens offentlige organisationer skal betale månedlig abonnementsudgifter og vedligeholde udstyret.

Desuden forpligter modtagerne af pengene sig til ikke at konkurrere med "tilsvarende private eller offentlige WiFi-tilbud," som det hedder. /pm

Publiceret 12 December 2018 10:00