Alle butikker får nu julebelysning og der kommer heller ingen planche med navne på medlemmer af Fredensborg Handels- og Håndværkerforening, som har betalt for juleudsmykningen, som der ellers var planer om. Arkivfoto: Peter Dahlerup

Alle butikker får nu julebelysning og der kommer heller ingen planche med navne på medlemmer af Fredensborg Handels- og Håndværkerforening, som har betalt for juleudsmykningen, som der ellers var planer om. Arkivfoto: Peter Dahlerup

Handelsstandforening i kovending: Nu får alle jylelys og samtidig stopper tovholderen

Alle butikker får julelys, efter handelsstandsforeningen har sendt et dimenti ud til butikkerne. Samtidig stopper tovholderen, Tommy Eriksen

Julefreden sænker sig over Fredensborg. Alle butikker får nu julebelysning og der kommer heller ingen planche med navne på medlemmer af Fredensborg Handels- og Håndværkerforening, som har betalt for juleudsmykningen, som der ellers var planer om.

Samtidig stopper Tommy Eriksen som tovholder for juleudvalget.

Det sker efter Uge-Nyt i sidste uge omtalte sagen,. hvor planen var, at der ikke ville komme lys foran de butikker der ikke var medlemmer af foreningen og derfor heller ikke betalte til julebelysningen.

Efterfølgende har tovholder Tommy Eriksen modtaget en del negative reaktioner.

'Jeg var blevet bussemand'

"Der kom en del fra nogle butikker og kunder på facebook, og så var jeg blevet bussemanden der skulle kradse penge ind. Så for julefredens skyld valgte jeg at sende et dementi ud, så alle nu får julebelysning og jeg har også droppet at sætte den planche op med medlemmernes navne. Vi gjorde det jo for at gøre opmærksom på, at der manglede penge til julebelysningen, og nu er kassen helt tom," siger han til Uge-Nyt.

Kulturudvalget i Fredensborg Kommune valgte i sidste uge at imødekomme en ansøgning på 29.000 kr. fra Fredensborg Handels- og Håndværkerforening. Men samtidig var beskeden, at butikker i Fredensborg til næste år skal have flere penge op af lommen og selv betale mere til juleudsmykningen i gågaden.

Det bliver dog ikke Tommy Eriksen, der skal kradse pengene ind til næste år, for han stopper som tovholder på julebelysningen.

"Det har hele tiden været meningen, at jeg kun skulle være tovholder i et år. Jeg gik kun ind og overtog efter at FF-Sko lukkede, og der ikke var andre, så julebelysningen kom i fare. Det har jeg forsøgt at løse på bedste vis, men nu er der andre der må tage over," siger han.

Publiceret 20 November 2018 07:00