Kulturformand vil redde julen i Fredensborg

K: Fremover skal de handelsdrivende i Fredensborg betale mere for juleudsmykningen i gågaden

Den traditionsrige julebelysning i Fredensborg bliver reddet i år, men fremover skal de handelsdrivende i Fredensborg betale mere for juleudsmykningen i gågaden.

Det mener formanden for Kulturudvalget i Fredensborg Kommune, Ulla Hardy-Hansen (K).

Dermed får Fredensborg Handels- og Håndværkerforening det tilskud på 29.000 kr. til juleudsmykningen i gågaden, som foreningen havde søgt fra Fredensborg Kommune.

Sagen bliver tirsdag behandlet i kulturudvalget, og inden mødet har forvaltningen indstillet udvalget til at give afslag på ansøgningen.

Men Ulla Hardy-Hansen vil gøre alt, hvad der står i hendes magt til at finde penge til julebelysningen i Fredensborg.

"Der har været julebelysning i Fredensborg i 40 år og vi skal nok sørge for at finansiere en del af juleudsmykningen denne gang," siger hun og understreger, at det bliver sidste gang.

"Vi vil hjælpe dem i en overgangsfase, men fremover må de handelsdrivende selv til lommerne og betale mere for juleudsmykningen, end de gør i dag," siger hun.

Ulla Hardy-Hansen understreger, at bevillingen skal vedtages i Kulturudvalget.

"Nu er jeg jo ikke den eneste der sidder i udvalget, og der skal nok være nogle af de andre, der mener, at Fredensborg har fået rigeligt, men jeg mener, at vi har fordelt pengene nogenlunde ligeligt," sige hun.

Publiceret 13 November 2018 08:00