Når julebelysningen tændes i Fredensborg den 25. november vil lysene være slukket ud for de butikker der ikke er medlem af Fredensborg Handels- og Håndværkerforening. Arkivfoto: Peter Dahlerup

Når julebelysningen tændes i Fredensborg den 25. november vil lysene være slukket ud for de butikker der ikke er medlem af Fredensborg Handels- og Håndværkerforening. Arkivfoto: Peter Dahlerup

Flere butikker får ikke julebelysning i år

Når julebelysningen tændes i gågaden vil lamperne ud for flere forretninger være slukket

Når julebelysningen tændes i gågaden i Fredensborg 25. november bliver det synligt, hvem der ikke betaler for den traditionsrige udsmykning. For selv om der vil være lys i de fleste lamper, så vil de være slukket ud for de butikker, der ikke er medlem af Fredensborg Handels- og Håndværkerforening, der står for juleudsmykningen.

Af alle de forretninger, der ligger i gågaden, er der en lille del der ikke vil være medlem af foreningen. Derfor får de heller ingen julelys i år, fortæller Tommy Eriksen, der er tovholder på juleudsmykningen.

"Vi gør det, fordi vi mener, at de 1050 kroner, det koster at være medlem, er så beskedent et beløb, at vi vil gøre det synligt, så man kan se, hvem der ikke betaler," siger han til Uge-Nyt.

"Vi gjorde det faktisk også sidste år, og det fik faktisk et par af de handelsdrivende til at melde sig ind i foreningen i sidste øjeblik," siger han. Sammen med juleudsmykningen bliver der også hængt en planche op på torvet med en tak til alle foreningens medlemmer. Her kan man se, hvem der ikke står på listen.

"Vi kommer måske til at støde nogle, men det er frivillige kræfter, der står for juleudsmykningen. Så vi mener, at det er så lille et beløb, at vi godt kan slukke lyset foran dem, der ikke betaler," siger Tommy Eriksen.

Hairdesign er en forretninger, der ikke får julelys foran frisørsalonen, og indehaver Rikke Thomsen oplyser, at hun ikke ønsker at være medlem af handels- og håndværkerforeningen.

"Jeg vil gerne betale til julebelysningen, men jeg gider ikke være medlem af foreningen, for jeg har været medlem i 15 år, men jeg gider ikke at høre på alt det ævl," siger hun i en kort kommentar til Uge-Nyt.

Heller ikke La Conte får julelys foran pizzariaet i år. Her oplyser en medarbejder, at indehaveren først er tilbage i starten af december.

Hos Fredensborg Blomster kunne indehaver Christina Sparkov egentlig se frem til slukkede lys foran butikken frem til jul. Christina Sparkov meldte sig ud af foreningen i februar i år, men efter at Uge-Nyt gik ind i sagen, valgte hun at melde sig ind i foreningen igen.

Tommy Eriksen oplyser, at der også vil være lys foran butikken på Jernbanegade 16, som åbnede i oktober, selvom den ikke er står nævnt på listen.

"De tre piger nåede ikke at komme med på listen, men vi slukker ikke lyset foran dem. Vi håber jo på, at de kan komme med til næste år," siger han.

Publiceret 13 November 2018 07:00