Nivå Svømmeklub har fået 116.000 kr. fra Nordea-fonden så foreningen til sommer kan tilbyde svømmeundervisning i Øresund. Her er det skoleelever fra sommerens Aqua Camp, der får svømmeundervisning på stranden i Nivå. Arkivfoto: Peter Mailand

Nivå Svømmeklub har fået 116.000 kr. fra Nordea-fonden så foreningen til sommer kan tilbyde svømmeundervisning i Øresund. Her er det skoleelever fra sommerens Aqua Camp, der får svømmeundervisning på stranden i Nivå. Arkivfoto: Peter Mailand

116.000 kr. til svømning i Øresund

Nivå Svømmeforening får støtte til undervisning på åbent hav

Våddragter, udstyr og lønninger. Det er hvad Nivå Svømmeforening vil investere i, når forningen til sommer vil udbyde svømmeundervisning på åbent hav.

Til det projekt har Nivå Svømmeforening fået 116.772,00 kr. fra Nordea-fonden

Og det glæder foreningens formand, Jesper Hartington.

"Vi skal bruge pengene til våddragter og en lille del til trænerlønninger, så vi kan tilbyde familiesvømning i Øresund, der bliver gratis for alle det første år," siger han til Uge-Nyt.

Nivå Svømmeforening har i løbet af de sidste tre år tilbudt svømmeundervisning i Øresund til kommunens skoler. Alene i år har omkring 300 folkeskoleelever, som en del af deres skolegang, modtaget svømmeundtervisning i Øresund. Fondsmidlerne gør det nu muligt at udvide tilbuddet til at omfatte svømmetræning for hele familien hen over sommeren, forklarer Jesper Hartington.

"Tanken er, at familier dermed sammen kan udforske det våde element og både børn og voksne kan lære at svømme eller blive endnu bedre til at svømme, end de måtte være i forvejen," siger han.

Jesper Hartington forventer, at 20-30 personer vil benytte sig af tilbuddet, men siger:

"Det er første gang der bliver tilbudt familiesvømning på åbent hav, så der er ingen erfaringer med det herhjemme," siger han.

Jesper Hartington lægger dog ikke skjul på, at projektet også har et politisk sigte, for selvom der ikke er en svømmehal i Nivå, så er der altså en svømmeforening.

"Vi har hele tiden kæmpet for at få en svømmehal til kommunen. Der er fire kommuner i Danmark, der ikke har en svømmehal og de tre andre er alle ø-samfund, så vi kæmper fortsat," siger han og tilføjer:

"Vi vil gerne udbyde svømmeundervisning, men da der ikke er en svømmehal, må vi jo bruge de virkemidler vi har," siger han.

Svømmeundervisningen vil foregå på Bjerre Strand og Nivå Strand i juni og august måned.

Der er endnu et stykke tid til, at der bliver åbnet for tilmeldingen. Men man kan sikre sig, at være en af de første til at få besked, ved at melde sig ind i Nivå Svømmeforening via foreningens facebook side: “Nivå Svømmeforening - svømmehal med byens hus”.

Publiceret 08 November 2018 09:26