Beboere til stort sildebord i Nivåhøj

22 beboere fangede selv fisk og inviterede efterfølgende 70 til fællesspisning med stort anlagt sildebord i Nivåhøj

Af
Emilie Sofie Rohr

70 beboere fra Nivåhøj var tirsdag samlet til fællesmiddag med stort anlagt sildebord for alle boligområdets beboere.

To dage forinden tog 22 beboere fra Nivåhøjs afdeling 101 på fisketur på en rigtig fiskekutter. Godt klædt på til den store fangst og med mågerne skrigende og flyvende omkring kutteren fangede beboerne i løbet af et par timer flere hundrede fisk og særligt sild. Beboerne fik fisk med hjem til eget forbrug, og donerede de resterende ca. 200 sild til det fælles, store sildebord.

Det var Nivåhøjs afdeling 101, som på eget initiativ og med egne midler, inviterede beboere på fisketur og efterfølgende fællesmiddag. Tanken bag arrangementet var at give de mange beboere i Nivåhøj en god oplevelse og give dem mulighed for at møde hinanden på tværs af de tre afdelinger, og dermed bringe dem tættere sammen, fortæller bestyrelsesmedlem i Nivåhøjs afdeling 101, Tezcan Öksüz.

Fællesmiddagens store sildemenu blev tilrettelagt med hjælp fra unge kokke fra det boligsociale projekt Kitchen Stars, som er en kokkeskole for børn og unge. Menuen bød bl.a. på kryddersild, røget- , og dampet sild med tilbehør som kartofler, radiser, havtornvinagrette og rugbrød. Desuden blev der serveret forskellige salater og pasta til fællesspisningen.

Der var rigtig god stemning til fællesspisningen, hvor mere end 70 beboere mødte op, spiste og snakkede med hinanden. Bestyrelsesmedlem i afdeling 101, Tezcan Öksüz, fortæller desuden, at beboerne var bredt repræsenteret med mange forskellige kulturel le baggrunde og aldersgrupper. Derudover fortæller Tezcan, at han og resten af bestyrelsen håber, at arrangementet kan gentage sig og måske endda blive en tradition – enten med sild som hovedingrediens igen eller med andre fisk, alt efter hvad der bliver fanget.

Publiceret 03 November 2018 09:00