Selvom første spadestik til det nye ældrecenter tages 14. november, er navnet endnu ikke på plads.

Selvom første spadestik til det nye ældrecenter tages 14. november, er navnet endnu ikke på plads.

V: Lokale historikere skal bidrage med nyt navn ældrecenter i Humlebæk

Carsten Bo Nielsen (V) vil have lokale historikere med på banen, når kommunen skal finde på nye navne

Af
Peter Mailand og Pia Haabegaard

Hvad skal det nye pleje- og rehabilitetscenter i Humlebæk hedde? Første spadestik til det nye ældrecenter skal tages den 14. november og alle planer er tilsyneladende på plads - undtagen navnet.

Sagen om navnet til det nye ældrecenter blev senest behandlet på et udvalgsmøde for næsten to år siden. Dengang var der en række forslag indsendt af borgerne. Blandt de mange muligheder anbefalede forvaltningen blandt andet 'Dagelykkehus'.

Men det navn mener byrådsmedlem Carsten Bo Nielsen (V) ligger for tæt på navnet på en anden gammel og markant ejendom 'Dauglykkehus' som det skrives i gammel staveform.

Derfor vil Carsten Bo Nielsen nu have de to lokalhistoriske foreninger, Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening og Karlebo Lokalhistoriske Forening, på banen for at komme med forslag til navne.

”De lokalhistoriske foreninger har en stor viden om de lokale og lokalhistoriske forhold. De ved for eksempel, at der få hundrede meter fra det nye plejecenter ligger en gammel og markant ejendom Dauglykkehus, hvorfor det vil være uhensigtsmæssigt med to steder med samme navn. Det er en tradition i Humlebæk at opkalde efter de gamle gårde, og størstedelen af det nye plejecenter kommer til at ligge på den gamle Skovgårds jord, hvorfor jeg synes, at det burde overvejes at opkalde plejecenteret efter Skovgård,” siger han og tilføjer:

"De to lokalhistoriske foreninger skal jo ikke bestemme, hvad det skal hedde, men de har et historisk kendskab til lokalområdet, som vi som politikere bør trække på i navngivningssager," siger han.

De lokalhistoriske foreninger vil gerne høres i navngivningssager. Peter Heiberg, formand for Fredensborg-Humlebæk Lokalhistoriske Forening, siger:

"Jeg stiller meget gerne min ekspertice og viden til rådighed, når der skal vælges et navn, blandt andet ved at undersøge de lokale marknavne", siger han.

Peter Heiberg tilføjer, at han dog ikke er blevet konktaktet i forbindelse med navngivningen men har talt uformelt med Carsten Bo Nielsen.

Publiceret 30 October 2018 11:03