Arkivfoto: Mostphotos.com

Arkivfoto: Mostphotos.com

DEBAT: Bevar Bøgegårdens fritidshjem

Af Grethe Thordal og Karsten Kjærgaard, Birkehaven 207, Kokkedal

Når min mand og jeg snakker om, hvorfor vi er glade for at bo i Kokkedal, så er Bøgegården det første, der bliver nævnt. Hver dag sender vi børnene i børnehave og på fritidshjem vel vidende, at de er i trygge hænder hos voksne, der har fulgt dem fra den spæde begyndelse i vuggestuen, til de med skoletasken på ryggen ankommer for at hygge et par timer i "fritten" inden hentning.

Overgangene fra vuggestue til børnehave og skole har været smertefri på grund af én konstant: Bøgegården. Derfor er vi dybt skuffede over at erfare, at Fredensborg Kommune nu ønsker at lade fritidshjemmet og klubben lukke til fordel for SFO. Fritten er en forlængelse af det engagement, hjerte og sjæl, som Bøgegården er.

Det er konstanten i det, der for rigtig mange børn er et stort og krævende skift, når skolegangen starter. Slut vil det være med kolonier, OL, biografture, rollespil om onsdagen og engagerede voksne, der også kender navnet på lillebror, selvom han endnu er for lille til at gå på fritten.Bøgegården er Kokkedals største trækplaster for ressourcestærke børnefamilier, der i øvrigt i stigende grad vælger at sende deres børn på Kokkedal Skole.

Det kæmpe stykke arbejde, der er lagt i at skabe Bøgegårdens flotte ry, vil man nu med ét slag slå tilbage til start. Det vil være en fatal fejl af Fredensborg Kommune, hvis man vælger at amputere trækplaster nummer et i Kokkedal. Den udgift, kommunen sparer ved lukning af fritten, vil man sætte til i tab af skatteindtægter fra børnefamilier, der nu vil flytte til Hørsholm i stedet. Bøgegården er ganske enkelt årsagen til, at rigtig mange forældre vælger Kokkedal.Vi håber inderligt, at byrådet vil genoverveje beslutningen om at lukke fritten, og i stedet kigge på, hvordan det kan lade sig gøre at give alle kommunens børn et tilsvarende tilbud som det, Bøgegården giver.

Publiceret 08 October 2018 10:00