Butikker skaber liv i Jernbanegade, som her ved årets slotsmarked. Derfor skal der ikke tillades boliger i stueetagen.

Butikker skaber liv i Jernbanegade, som her ved årets slotsmarked. Derfor skal der ikke tillades boliger i stueetagen. Foto: Peter Dahlerup

Nej til boliger i Jernbanegade

Forestående butiksåbning med til at udvalgsformand skiftede holdning

Af
Fred Jacobsen

Selv om et flertal i Plan,- Miljø- og Klimaudvalget mente, det er en god idé at tillade boliger i Jernbanegade 3 og 16 i Fredensborg, bliver det ikke til noget. Økonomiudvalget sagde nemlig nej.

"Vi vil gerne have handel i Jernbanegade," understreger borgmester Thomas Lykke Pedersen (S), der efter fagudvalgets møde 5. september tog kontakt til andre politikere for at fortælle om sin uenighed. Det fik borgmesteren så opbakning til på økonomiudvalgets møde, som endte med i enighed at anbefale, at der ikke skal tillades boliger i stueetagen i de pågældende bygninger.

Spørgemålet er del af lokalplan 117 om Fredensborg Bymidte, som Byrådet endeligt skal tage stilling til på mødet 1. oktober.

I Plan-, Miljø- og Klimaudvalget stemte de tre socialdemokrater Ergin Øzer, Carsten Nielsen og Bo Hilsted for forslaget sammen med DF's Flemming Rømer, SF's Hanne Berg og den radikale formand Lars Simonsen, mens Venstres Mie Stattau og Carsten Bo Nielsen samt den konservative Thomas von Jessen var imod.

Gi' det en chance

Siden har flere af udvalgets medlemmer skiftet holdning. En af dem er formand Lars Simonsen (R), der også sidder i økonomiudvalget.

"Ja, jeg har skiftet holdning og er blevet klogere. Lad os nu give det en chance. Det kan jo have den effekt, at der kommer andre butikker til," siger Lars Simonsen til Uge-Nyt.

I første omgang stemte han for boliger i stueetagen, fordi det er svært at udleje butikslokaler, og han siger også, han har lyttet til, hvad både borgere og erhvervsråd siger.

Netop i Jernbanegade nr. 16 åbner der om en måneds tid butikker, som de tre iværksætterkvinder, der står bag, kalder Fredensborgs mindste stormagasin. De vil sælge garn, interiør og brugskunst. Den sag har om ikke været afgørende, så medvirkende til udvalgsformandens holdningsskift.

"Det går nu den rette vej, og når man først har lavet boliger, er muligheden for butikker lukket," lyder det fra Lars Simonsen.

Byrådet skal 1. oktober tage endeligt stilling til lokalplan 117.

Publiceret 27 September 2018 07:00