Klimaprojektet i Kokkedal kan give Fredensborg Kommune byplanprisen 2018. Foto: Peter Mailand

Klimaprojektet i Kokkedal kan give Fredensborg Kommune byplanprisen 2018. Foto: Peter Mailand

Kokkedal mod Esbjerg og Vejle i kamp om byplanpris

Jury: Et mønstereksempel på proaktiv planlægning

Fredensborg Kommune er en af tre nominerede til årets byplanpris, som afsløres 4. oktober. Kommunen er nomineret af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening for klimaprojektet i Kokkedal og skal konkurrere med Esbjerg og Vejle, som er de to andre nominerede, frem går det af Dansk Byplanlaboratoriums hjemmeside.

Af nomineringen fremgår, at Fredensborg Kommune nomineres for at planlægge helhedsorienteret i Kokkedal.

Et mønstereksempel

"Nedslidte forstadsområder og oversvømmelsestruede byområder er to af de største udfordringer, som Dansk Byplanlægning står overfor. I Kokkedal er de to udfordringer blevet håndteret under et og de sociale indsatser er sammentænkt med de fysiske. Kommunen påtog sig rollen som facilitator i et netværk af bygherrer, myndigheder og fonde og 8 uafhængige aktører udviklede en fælles vision og forpligtede sig til at realisere den gennem et stort fælles anlægsprojekt. Det er lykkedes at koble investeringerne på tværs i et forstadsområde med 3.000 indbyggere," hedder det, og at juryen fremhæver klimatilpasningen i Kokkedal som et mønstereksempel på proaktiv planlægning.

Prisen er indstiftet af Dansk Byplanlaboratorium og Akademisk Arkitektforening. Vinderen afsløres på årets Byplanmøde 4. oktober i Hjørring.

Publiceret 13 September 2018 08:00