Foto: Peter Mailand

Foto: Peter Mailand

Borgermøde blev et trækplaster

Omkring 200 mødte torsdag aften, da der blev afholdt et ekstra borgermøde om Fremtidens Fredensborg

Selvom Fredensborg Kommune i foråret afholdte et borgermøde om 'Fremtidens Fredensborg', så mødte omkring 200 borgere op torsdag aften for at høre mere om planerne.

Mødet startede med, at formanden for Plan-, miljø og klimaudvalget, Lars Simonsen (R) bød velkommen og forklarede, hvor langt forvaltningen er kommet i processen.

"Vi afholdte borgmøde om det her i april måned, men vi afholder hellere ét borgermøde for meget, end et for lidt," sagde han.

Fredensborg Kommune har afsat 25 millioner kroner til fornyelsen af Fredensborg og håber på at støtte fra fonde kan give et tilsvarende beløb. Lokalplanen, der skal gøre helhedsplanen mulig, forventes at blive vedtaget i løbet af efteråret.

Herefter fulgte en stram tidsplan for aftenens program, hvor de forskellige hovedpersoner tog ordet. Efter de mange indlæg, blev der mulighed for at stille spørgsmål fra salen, hvor en mikrofon gik rundt på skift.

Undervejs blev mange misforståelser også ryddet af vejen.

Eksempelvis var der på forrhånd opstået tvivl om hvorvidt Slotsgade bliver ensrettet, hvilket ikke er tilfældet

Andre frygtede, at der ville blive nedlagt for mange parkeringspladser foran slottet samt at Dronning Ingrids anlæg vil blive fjernet.

Til sidstnævnte foreslog forvaltningen, at Dronning Ingrids anlæg bliver skånet mest muligt i projektet.

Publiceret 24 August 2018 12:00