Står det til Jan Severin skal den kommende mobilmast placeres i skoven ved parkeringspladsen som her ses i baggrunden. Foto: Peter Mailand

Står det til Jan Severin skal den kommende mobilmast placeres i skoven ved parkeringspladsen som her ses i baggrunden. Foto: Peter Mailand

Naboer: Sæt mobilmasten i skoven

Fredensborg Kommune undersøger mulighederne for placere en 42 meter høj mobilmast i Nivå

Fredensborg Kommune er på jagt efter en placering til en 42 meter høj mobilmast ved strandvejen i Nivå. Sagen, der foreløbig har været undervejs i ni år, er dog endnu ikke afsluttet. Tværtimod. For foreløbig har kommunen peget op en placering ved Strandvejen, hvor en 42 meter høj mast vil rage et godt stykke op over træerne. Derfor har forslaget en kølig modtagelse af naboerne. De foreslår i stedet at rykke placeringen 150 meter og placere masten ved parkeringspladsen i skoven. Det fortæller formand for grundejerforeningen Lave Skov, Jan Severin.

"Det er meget bedre at placere den i skoven, for der skæmmer den ikke så meget. For selvom bøgetræer kan blive op til 42 meter høje, så er der jo stadig to meter der rager op overtrætoppene, siger han og tilføjer:

"Fordelen ved at placere den i skoven, er, at masten kommer fem meter højere op på grund af højdeforskellen i terrænet," siger han.

"Vi foreslog for to år siden at placere masten i skoven, men det forslag er ikke blevet taget seriøst af forvaltningen," siger han.

Sagen har foreløbig været undervejs i ni år, og det er under al kritik, mener formanden.

"Det er beskæmmende, at vi i 2018 endnu ikke har ordentlig mobildækning herude," siger han.

Samtidig falder det Jan Severin for brystet, at Fredensborg Kommune vil sætte en højere mast op end nødvendig.

"Vi er forargede over, at det er forvaltningen der vil at hæve masten med 12 meter fra 30 til 42 meter. For det er slet ikke nødvendig at gøre masten så høj," siger han.

Sagen blev tirsdag behandlet i Plan-, miljø og klimaudvalget, og her blev det besluttet, at forvaltningen skal se på sagen igen og samtidig skal beboernes alternative forslag undersøges.

Det fortæller formanden for udvalget, Lars Simonsen (R).

"Vi har bedt forvaltningen om, at undersøge sagen tilbunds, ligesom vi også vil undersøge alternative placeringer, før vi træffer en afgørelse," siger han.

Lars Simonsen erkender at det kan være svært at finde en placering til en mobilmast.

"Det er jo et dilemma, hvor vi på den ene side skal have ordentlig mobildækning i området, og at det skal se ordentlig ud i landskabet, så det gælder om at finde en placering til masten der generer mindst muligt," siger han.

Lars Simonsen mener dog at det er en god idé at placere én mast på 42 meter.

"Grunden til at masten bliver 42 meter høj, er, at vi ellers skulle opstille tre master på hver 30 meter, for det forskelligt fra mobilselskab til mobilselskab til, hvordan de dækker et område," siger han.

Publiceret 17 August 2018 09:00