Arkivfoto: Mostphotos.com

Arkivfoto: Mostphotos.com

Afbrændingsforbuddet ophæves

Beredskabet ophæver afbrændingsforbuddet i Nordsjælland

Afbrændingsforbuddet der trådte i kraft i Nordsjælland den 5. juni i år bliver nu ophævet, da tørken ikke længere kritisk i området.

Dermed er der igen mulighed for at tænde bål og grille på offentlige arealer i Fredensborg, Hørsholm, Rudersdal og Allerød kommuner.

Det oplyser Nordsjællands Brandvæsen i en pressemeddelelse.

"Ud fra en samlet vurdering af de nuværende vejrmæssige forhold, ophæves afbrændingsforbuddet med virkning fra onsdag den 15. august 2018," fremgår det af pressemeddelelsen.

Nordsjællands Brandvæsen har opretholdt afbrændingsforbuddet længere end andre, men det er der en forklaring på, fortæller kommunikationsansvarlig Casper Bünner.

"Vi har en lidt anderledes vegetation og nogle store plantager og skovområder, og vi har løbende været i dialog med skovfogeder, som ikke mener, at vi skal ophæve forbuddet, men da tørkeindekset i vores området igen blevet grønt, så mener vi ud en samlet vurdering godt, at vi kan ophæve forbuddet", siger han.

Men selvom afbrændingsforbuddet nu ophæves, så kan være enkelte steder i Fredessborg, hvor der fortsat vil være afbrændingsforbud, markeret med skilte.

"Vi råder fortsat for at folk kan vise omtanke, og det er klart, at hvis naturen tørrer op igen, så har vi en ny situation, og så kan det være at vi indfører det igen," siger han.

Publiceret 15 August 2018 10:00