Ana Maria Vega rundede forleden 75 år.

Ana Maria Vega rundede forleden 75 år.

En sprudlende, spansk kvinde runder 75

Kulturformand Ulla Hardy-Hansen ønsker Ana Maria Vega tillykke med 75 års fødselsdagen

Af
Ulla Hardy-Hansen (K)

Formand for Kulturudvalget

”Onde” tunger påstår nogen gange, at vores lille lokalsamfund er en gold ørken, hvad kulturel udfoldelse angår. Måske er de bare blinde eller døve – eller måske ramt af forestillingen, om at alt, der ikke ligner metervaren på den fluorescerende fladskærm, er kedeligt og ligegyldigt.

Når jeg bevæger mig rundt i vores kulturelle landskab, bliver jeg altid mødt af en hjertevarm smittende glæde. Men intet sted er modtagelsen så ægte, som i ”Den spanske Forening” hos Ana Maria Vega, der onsdag fyldte 75 år. Ana Maria er omgærdet af en charmerende og forførende aura af Middelhav. Hun udfolder en medmenneskelig omfavnelse på tværs af alle grænser. Hvis der eksisterer en mental ”drivhuseffekt” besidder Ana den i en grad, der ville kunne smelte både indlandsis og permafrost indtil flere gange.

Intet er éntydigt – kontrasterne skaber vores virkelighed. Og utallige er de billeder, din forening – altid med dig, som primus motor – har skabt hos os. Du har beriget os og betaget os med et sanseorgie, uanset om dine gaver var kulinariske, musiske eller almen menneskelige. En smuk fugl i en fjerdragt, der kan oplyse den nok så kolde, nordiske himmel. Dens monotoni brydes jo ellers kun, når solen får nordlyset til at flimre med års mellemrum. Du derimod er blandt os som en sydens varme, dansende sol. Du har Spanien i dig og du øser gavmildt af din kærlighed til landet….. viser os at spanioler har andre egenskaber, end dem dine forfædre lejlighedsvis hyggede sig med på Koldinghus.

Selvfølgelig er den absolut klareste stjerne på vore breddegrader - Vega i stjernebilledet Lyren – opkaldt efter dig. Jeg håber inderligt, at du længe endnu vil berige os med dit nærvær. Du viser os nemlig, at under den farverige overflade strømmer det vigtigste …… dialogen….. begyndelsen til samtalen …… samværet på tværs af grænser og geografiske afstande. Forudsætningen for et anstændigt liv.

Hjertelig tillykke med fødselsdagen Ana Maria.

Publiceret 11 August 2018 06:00