Sommercamp i Kokkedal: Torsdag eftermiddag er de godt brugte

50 børn fra hele kommunen brugte en uge på syv forskellige aktiviteter

Af
Fred Jacobsen

"Skal vi noget nu? Jeg synes kun, der er gået ti minutter."

"Jeg synes, der er gået to timer."

Sådan var tidsopfattelsen så forskellige for nogle af de børn, der deltog i Sommercamp i Kokkedal i uger 30 - et af Fredensborg Kommunes sommerferietilbud til børn fra 2. til 7. klasse.

Uanset hvad, blev de holdt godt i gang i de fire dage, de var med i campen.

"Kommer vi til torsdag eftermiddag, er de godt brugte," fortæller Janne Lock Møller, der er fritidsvejleder i Center for kultur, fritid og sundhed i Fredensborg Kommune, som stod for aktiviteterne, der havde sit udgangspunkt i Kokkedal Fritidsklub i Egedalshallen.

Som to gange marathon

Den hal plus hallen ved Kokkedal Skole var i de fire dage centrum for syv forskellige aktiviteter, børnene havde meldt sig und på: Håndbold, badminton, ju jit ju, spring, dans, klatring og akrobatik. Og det er ikke sådan, at børnene kunne vælge fra alle hylder. Reglen er, at når man melder sig til de fire dage, så skal man igennem alle syv discipliner.

"Når de har været igennem det, svarer det til at de har løbet to gange marathon, regnet på antal timer," fortæller Janne Lock Møller.

For Sille på 7 år var det en god mulighed at lave noget aktivt, mens mor og far var på arbejde. Sille går til gymnastik i sin fritid og var derfor særlig glad for spring, som sammen med håndbold stod på programmet lige den dag. Dagen var sådan skruet sammen, at den stod på spring og gymnastik i skolens hal om formiddagen, mens de øvrige blandt andet øvede sig i forsvarsspil i håndbold i Egedalshallen. Efter en fælles frokost i fritidsklubben blev der så skiftet hold, så gymnasterne gik til håndbold og boldspillerne til gymnastik.

Brandalarmen gik

Ja, og så lige med en indlagt ufrivillig pause, da hallen måtte evakueres, fori brandalarmen gik. Heldigvis ingen brand. Det var et tordenskrald, der havde udløst alarmen. Det fik Nordsjællands Brandvæsens indsatsleder dog hurtigt styr på, så børnene kiunne komme tilbage til hallen.

"Disse camps er en god mulighed for kommunens idrætsforeninger at vise sig frem før sæsonstart - og håbet er jo lidt, at børnene fortsætter i foreningerne bagefter," siger Janne Lock Møller.

Væk fra byggerodet

For Sebastian på 7 år fra Espergærde var det en god mulighed for at slippe for byggerod derhjemme, hvor hans mor havde hjælpere i huset for at bygge en ny terrasse.

"Hun synes, det var bedst, jeg er her," fortæller Sebastian efter en flot landing efter spring på trampolin.

Fredensborg Kommune har arrangeret camps de seneste fem-seks år - og i denne uge 31 vgar det Nivå Gymnastikforening, Ragnarock, HUK Håndbold, Nivå-Kokkedal Badmintonklub og Juku Ryu Ju Jitsu Kokkedal. Ugen efter var der sommercamp i Nivå.

Publiceret 08 August 2018 07:00

SENESTE TV