Fredensborg Kommune inddrager nu borgerne i udviklingen af Humlebæk.

Fredensborg Kommune inddrager nu borgerne i udviklingen af Humlebæk.

Nu inddrages borgerne i udviklingen af Humlebæk

Fredensborg Kommune skyder udviklingen af Humlebæk bymidte igang med et rullende planværksted

BYUDVIKLING Hvordan skal området ved centeret og stationen i Humlebæk udvikles, så der kommer en levende kultur- og handelsby?

Det er bare et af de mange spørgsmål, som borgerne inviteres til at komme med indput til for Fredensborg Kommune sætter nu udviklingen af Humlebæk igang ved at inddrage borgerne i processen.

Det sker fredag den 17. august iform af et rullende planværksted - "Visionsbussen" - som besøger seks forskellige steder i bymidten i løbet af eftermiddagen.

Her får byens borgere mulighed for at komme med indput til projektet.

Den 4. september er der endvidere borgermøde som led i arbejdet med visionen.

Borgmesteren ser frem til at sætte processen i gang:

"Vi står med en enestående mulighed for at udvikle og præge hele bymidten i Humlebæk, så den lever op til de krav og ønsker, som vi har til fremtidens moderne og levnende bymidte. Her er udfordringen, at hvor handlen tidligere var den primære dynamo i bylivet, skal vi nu i stedet spille på mange flere strenge", siger Thomas Lykke Pedersen til Uge-Nyt.

Han glæder sig over, at Humlebæk Centerets nye ejere, TT-Partners, også har store ambitioner for udviklingen af området.

"Jeg synes, at det er et spændende projekt og glæder mig meget til at vi kommer igang med borgerinddragelsen og samarbejdet med de nye ejere af Humlebækcenteret," siger han.

Også formand for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, Lars Simonsen, ser frem til projektet:

"Humlebæk har en unik position som en levende kulturby ved vandet, men bymidten med centeret og stationen trænger til en ordentlig saltvandsindsprøjtning. Byrådet har derfor besluttet at igangsætte en visionsproces for bymidten, og vi håber meget, at borgerne vil spille med og bidrage, så vi får en stærk vision, der peger mange år frem," siger han.

Projektområdet for Humlebæk Bymidte defineres som center- og boligområdet, der afgrænses af Fredensborgvej og Teglgårdsvej samt hele stationsområdet og parkområdet ved Oscar Brunsvej og Ida Tesdorpfsvej.

Fredensborg Kommune besluttede i juni 2017, at der skal udarbejdes en ny samlet plan for den centrale del af Humlebæk.

Kommunen købte i 2016 det forhenværende posthus med henblik på udvikling af området med blandt andet nyt bibliotek/kulturhus.

Publiceret 08 August 2018 14:45