Robin - helt til højre - og hans muntre svende fyrer den af i Madam Mangors flotte forestilling. Foto: Kris Henriksen

Robin - helt til højre - og hans muntre svende fyrer den af i Madam Mangors flotte forestilling. Foto: Kris Henriksen

"Vi er alle en Robin Hood"

100 fredløse står bag til tider hæsblæsende teater i Fredensborg frem til 18. august

Af
Fred Jacobsen

"Har du set en hestesko?", er der pludselig en af de 20 medvirkende på scenen, der spørger, mens vi sidder blandt forestillingens heste i et telt uden for Fredensborg Gl. Bio, hvor teatergruppen Madam Mangor frem til 18. august spiller 'Robin Hood - så grøn som nogensinde'.

Her sidder Uge-Nyt sammen med Ladt Maryan (Ida Lund) og Robin Hood himself (Jacob Brick) for at snakke om, hvilken relevans det klassiske tema om at tage fra de rige og give til de fattige har for os i 2018.

"Jeg synes jo vi alle er en Robin Hood, hvis vi er den bedste udgave af os selv. Og det er det, vi gerne vil: Vise den bedste udgave af os selv," siger Jacob Brick.

100 fredløse i gang

Omkring 100 fredløse - for det er de alle, de frivillige medvirkende på, foran og bag scenen, i restauranten i kælderen, i kostymen, i modtagelsen og bar-teltet uden for bygningen - har siden myldret omkring for at få forestillingen op at stå. Og den er en eksplosion af grønne farver og et et meget ambitiøst og vellykket samspil med levende film på bagtæppet og glad skuespil på scenen.

Der er eksempelvis en scene, hvor Robin Hood og Lady Maryan flygter fra onde Prins Johns blodtørstige riddere i et så hæsblæsende og præcist samspil mellem film og skuespil, at man må hive efter vejret i en i forvejen temmelig varm teatersal. Også selv om lyset denne aften gik på halv kraft, fordi dele af det bukkede under for sommervarmen.

Klassisk eventyr

Ifølge Lady Maryan, hvis alter ego Ida Lund er forestillingens eneste uddannet skuespiller, er det et succeskriterium, hvis publikum tager hjem efter den ca. to timer lange forestilling og siger: "Vi grinte jo ikke hele tiden."

Vi grinte jo ikke hele tiden

"Det er et klassisk eventyr med en tvist på alle karaktererne," forklarer hun og Robin Hood alias Jacob Brick.

Og selv om der er replikker, der maner til eftertænksomhed, så er der masser at grine af undervejs. Og meget for øjet som nævnt, for hele forestillingen er en farvemættet oplevelse med grønt som dominerende.

Der var ikke helt udsogt denne torsdag, og ifølge Jacob Brick er mange af publikummerne gengangere, som har fulgt Madam Mangor aktiviteter gennem årene.

"Nogle har set os i 20 år. Det er da et skulderklap, at de kommer igen," lyder det fra Robin Hood før han skal "ned at sidde på sin sten" og så i sminken for at lade op til aftenens kraftanstrengelse.

For det er, hvad Madam Mangor præsterer med 'Robin Hood - så grøn som nogensinde'.

FAKTA

Robin Hood - så grøn som nogensinde, komedie.

Instruktion: Thomas Malling.

Kulturhus Gl.Bio frem til 18.august.

Hverdage kl. 1930, lørdage og søndage kl. 1530, billetpris: 225,- kr.

Publiceret 07 August 2018 07:00