Karsten S. Andersen

Karsten S. Andersen

Biblioteket anbefaler: 'This is us'

Ugens anbefaling er en tv-serie for hele familien

Af
Karsten S. Andersen

Fredensborg Bibliotek

Fredensborg Bibliotekerne har for nylig investeret i foreløbig første sæson af tv-serien 'This is us', som for tiden er et stort samtaleemne blandt amerikanske seere.

Serien har også kørt på dansk TV3, men har ikke vakt den helt vilde opmærksomhed herhjemme. Og det er lidt synd, for det er en både fængende og anderledes serie, som vil kunne samle en hel familie fra større børn til mor og far.

'This is us' er i modsætning til mange andre trendy serier hverken voldelig, blodig, overnatulig, kriminel eller særlig mystifistisk, men skildrer en almindelig – og så alligevel ikke - familie på forskellige kronologiske stadier fra cirka 1980 til i dag.

Derudover er det meget svært at beskrive handlingen uden at afsløre for meget. Lige fra første afsnit bliver man godt og grundigt overrasket, og det er som om, mange af afsnittene lige giver handlingen et tvist, som vender op og ned på det hele, og som efterlader en med åben mund.

Blandt seriens mange temaer er ting som identitet, raceforskelle, fedme (ja, endelig en amerikansk serie, hvor alle 'de gode' ikke er billedskønne), kræft, selvværd, søskendeforhold, fortidens hemmeligheder, karriere og meget, meget mere.

Det er på mange måder en feel good-serie, hvor ingen er perfekte og ingen er skurke, men hvor alle har deres at slås med og deres egne hemmeligheder. Altså måske lidt lige som – tør man sige det? – den virkelige verden.

Det er også derfor, det er en super god serie for familien at samles om og diskutere bagefter. Alle vil kunne nikke genkendende til noget, og alle vil finde deres egne favoritter i persongalleriet.

Afslutningen på anden sæson er netop rullet over de amerikanske tv-skærme og har fået fansene til at gå i selvsving af begejstring. Hvis det står til denne bibliotekar, bliver den sæson selvfølgelig også indkøbt af biblioteket, når den engang udkommer på dvd. Jeg må også bare vide, hvad der sker!

Publiceret 05 August 2018 08:00