Arkivfoto: Peter Dahlerup

Arkivfoto: Peter Dahlerup

Planerne for SuperBrugsens udvidelse er strandet

Fingerplanen spænder ben for udvidelsen af SuperBrugsen i Fredensborg

Selvom SuperBrugsen i Fredensborg sidste år fik tilladelse af Fredensborg Kommune til at udvide butikken med 1400 kvadratmeter, så kan SuperBrugsen ikke få lov til udvidelsen, med mindre Fredensborg by kommer med i fingerplanen.

Ifølge sn.dk, skulle byggeriet være startet til september, men det sker ikke og det ærgrer brugsuddeler Bo Kristensen.

"Vi havde opbakning fra et flertal i byrådet og embedsmændene i kommunen, men nu er der slet ikke noget, som de kan gøre. Det er Erhvervsstyrelsen, der afgør sagen," siger han til avisen.

Efter planen skulle SuperBrugsen udvide butikken fra 3.000 kvadratmeter til 4.397 kvadratmeter. Og udvidelsen skulle blandt andet rumme delikatesseafdelinger med plads til frisk fisk og ost, men da Fredensborg by ikke er en del af Fingerplanen, er planerne er nu gået i stå.

Kommunen arbejder nu på at få Fredensborg by med i fingerplanen, fortæller direktør i Fredensborg Kommune, Thomas Barfoed.

"I den nye revision af fingerplanen har vi bedt om, at Fredensborg by bliver sidestillet med de tre andre bysamfund - altså Nivå, Humlebæk og Kokkedal. De tre byer er kystzone, og der kan vi selv udlægge til bydelscentre med op til 4400 kvadratmeter, men det kan vi ikke i Fredensborg. Så vi har et problem. Selvom vi gerne ville give SuperBrugsen lov til at udvide, kan vi ikke, med mindre at Fredensborg kommer med i Fingerplanen eller at vi får en dispensation fra Erhvervsstyrelsen," siger han til sn.dk.

Publiceret 07 July 2018 08:30