Bogens forside.

Bogens forside.

En teenagers dagbog som ugens bog

Af
Ninna Bjernø

Nivå Bibliotek

Bøger Bogen: Emma 11 år – snart 12 af Kirsten Ahlburg (2011)

Vi møder Emma første gang som 11-årig, hvor hun langsomt begynder at bevæge sig ud af barndommen og nye tanker, ukendte følelser og kropslige forandringer dukker op.

Emmas dagbog er personlig, og vi kommer med helt derind, hvor ikke mange andre bøger for aldersgruppen bevæger sig hen. Vi hører om den første spirende forelskelse, om lykken, når forelskelsen er gengældt og om den første kærestesorg, når kæresten falder for en anden.

Vi er med, når barndomsvenner pludselig bevæger sig i forskellige retninger og får forskellige interesser, og venskabet bliver udfordret af nye mulige venner. Vi hører om, hvordan det føles, når man for første gang bliver betaget af en person og begynder at dyrke et idol og om, hvordan det opleves for en pre-teenager, at lysten til at lege langsomt forsvinder, men lysten til at være alene med sine tanker fylder mere og mere. Kort sagt hører vi om alle de ting, der er nice men også dem, der bare er mega nederen og super pinlige, når man er teenager.

Det er ikke nemt at være teenager, det skal slås fast med det samme. Alle de spørgsmål, forandringer og følelser, der pludselig dukker op, kan være uendeligt svære at forstå og endnu sværere at håndtere. Bøgerne om Emma kan anbefales til alle, der står på vippen til teenagelivet og bokser med at være dér - et svævende sted mellem barn og voksen - men måske også ligeså meget til deres forældre, for det skal ikke være nogen hemmelighed, at lige så svært det er at være teenager, mindst ligeså svært kan det være at leve med og forstå en teenager.

Publiceret 01 July 2018 10:00