Der var blomster til Dronning Margrethe, der onsdag officielt åbnede Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Foto: Jens Berg Thomsen.

Der var blomster til Dronning Margrethe, der onsdag officielt åbnede Nationalpark Kongernes Nordsjælland. Foto: Jens Berg Thomsen.

Se billederne:

Dronning Margrethe indviede Kongernes Nordsjælland

Dronning Margrethe talte om sin store tilknytning til Nordsjælland, da hun indviede ny nationalpark

Af
Jeppe Helkov

Jens Berg Thomsen

Der var sejltur, der var karettur, der var solskin, og der var hornmusik da H.M. Dronning Margrethe officielt åbnede Nationalpark Kongernes Nordsjælland.

Dronning Margrethe holdt også en tale, der gav et smil på de flestes læber. På Esrum Kloster fortalte hun blandt andet om sin store tilknytning til Nordsjælland.

“Når man har levet det meste af sit liv på disse kanter eller i hvert fald en meget stor del af året, er det meget spændende, at se det hele blive foldet ud og samlet sammen i et nyt begreb, som nationalpark i Kongernes Nordsjælland,” sagde hun og fortsatte:

“Jeg håber, at den (nationalparken, red.) vil få meget medvind, at folk vil blive glade for den, at de kan forstå, hvad vi har her. Det er natur, som er påvirket af mennesket – som alt natur i virkeligheden er det.”

“Men her i Nordsjælland er det slet ikke til at tage fejl af. Det er ikke store ødemarker. Det er den smukke og smilende danske natur med store skove ned til vandet. Ligesom H.C. Andersen skrev. På en sommerdag som i dag kan vi se, hvad vi mener med, at det er et yndigt land.”

Her ser du det store billedgalleri fra dagen, hvor den nordsjællandske natur tog sig ud fra den bedste side.

Publiceret 31 May 2018 11:30