OL for pensionister

Op mod hundrede var onsdag til sommerstævne i Nivå

Af
Peter Mailand

Peter Mailand

Solen skinnede fra en skyfri himmel og vejret var perfekt, da det årlige sommerstævne onsdag blev afviklet på dagcenteret Mergeltoften i Nivå.

Her var op mod hundrede glade pensionister mødt op for at dyste mod hinanden i alt fra gå-banko, til ringkast. Deltagerne havde fra morgenstuden taget turen fra kommunens andre dagcentere og traditionen tro var der først fælles indmarch med musik og herefter kunne borgmester Thomas Lykke Pedersen byde velkommen.

Selvom sommerstævnet i år blev afviklet for 11. gang, så havde arrangørerne år både inviteret musikere og borgmester til åbningen.

“Sidste år glemte vi, at det var jubilæumsår, så i år kalder vi det for 10 + 1,” forklarer Lisa Schultz, der er tovholder på stævnet.

Handler ikke om at vinde

Selv om det er en konkurrence, med præmier til de bedste, så handler det dog ikke om at vinde, fortæller Lisa Schultz.

“Ideen opstod i forbindelse med, at vi så de olympiske lege, men hovedformålet er, at borgerne skal hygge sig, og få nye bekendskaber på tværs,” siger hun.

I løbet af dagen blev der afviklet turneringer i længdekast, petanque, præcisionskast kroketspil, minibasket samt dart.

Dagens store tilløbsstykke var petangue, hvor deltagerne på forhånd havde meldt sig til, mens det nye skud på aktivitetsstammen var i år 'stige-golf'.

Og det var noget der faldt i god jord hus 90-årige Henning Svendsen fra Nivå, der iøvrigt er dagcenterets ældste frivillige medhjælper.

“Det er så hyggelig, at være med, så det er fjerde gang jeg er med i år,” siger han.

Publiceret 23 May 2018 15:00