Selvom Karlebo Skoles underskud fremover vil vokse til 1,3 millioner kroner, så lægger Børne- og skoleudvalget nu op til, at skolens underskud får fast plads på budgettet.

Selvom Karlebo Skoles underskud fremover vil vokse til 1,3 millioner kroner, så lægger Børne- og skoleudvalget nu op til, at skolens underskud får fast plads på budgettet.

Karlebo Skole får fast plads på budgettet

Underskuddet på Karlebo Skole er så stort, at Børne- og skoleudvaget vil have skolens underskud på kommunens budget

Af
Peter Mailand

Peter Mailand

900.000 kr. Så stort er underskuddet Karlebo Skole i 2019, og ifølge forvaltningen beregninger vil skolens underskud vokse til knap 1,3 millioner kroner i 2022. Det er så stor en udfordring, så politikerne i Børne- og skoleudvalget nu vil have Karlebo Skole på budgettet i Fredensborg Kommune. Det fortæller formanden for udvalget, Per Frost Henriksen (S).

“Det er så stor en udfordring, men for at det ikke skal gå ud over de andre skoler i Fredensborg, indstiller vi til, at det kan få en fast plads på budgettet,” siger han til Uge-Nyt.

Kun fire nye skolebørn

Underskuddet kommer efter der i år kun 1. maj var indskrevet fire nye børn til skolestart, hvor efter forvaltningen foretog en analyse, der viste, at flere forældre i Karlebo havde valgt skolen fra.

En af dem er der valgte en anden skole er Anders Korsgaard Pedersen.

“På trods af, at jeg bor i Vejenbrød, og endda har børn på Kastaniegården, som ligger lige ved siden af Karlebo Skole, har min kone og jeg ikke i sinde at skrive vores børn op til skolen. Hvorfor så ikke? Af den simple årsag, at skolen, med sit faldende elevtal og usikre fremtid, med en konstant lukningstrussel hængende over hovedet, ikke er et attraktivt skolevalg,” skriver han i et læserbrev.

På den anden side står formanden for forældreforeningen på Karlebo Skole, Charlotte Sand. Hun mener ikke at skolen er for lille.

“Det er da rigtigt, at skolen er lille. Men er den FOR lille? Er det et problem, ligegyldigt eller faktisk fremmende for læring, at der undervises på tværs af klassetrin? Afvejningerne foretages individuelt i hver familie. For intet er perfekt - men hvad er egentlig bedst: En (for) lille klasse? Eller 28 elever i samme klasse?,” spørger hun.

Skal bliver bedre til at sælge skolen

Men selvom der næste skoleår er indskrevet  i alt 46 børn på skolen, så forventer forvaltningen, at antallet af elever vil falde til 40 børn året efter. Men selvom de få børn tynger skolens budget, så får ikke Per Frost Henriksen (S) til at smide håndklædet i ringen. Tværtimod.

“Der er potentielt 449 børn i hele kommunen, så vi skal blive bedre til at agitere og reklamere for alle i hele kommunen, at vi har et tilbud som Karlebo Skole,” siger han og opfordrer alle til at samarbejde.

“Det er en stor udfordring, at få forældrene til at vælge Karlebo Skole, så det bliver hårdt arbejde, men jeg vil da opfordre både politikere og skolebestyrelsen og at arbejde sammen om opgaven,” siger han.

Publiceret 15 May 2018 15:30