På tur ved lergravssøerne en smuk formiddag i solskin. Arbejdet med en plan for området skrider fremad. Presssefoto

På tur ved lergravssøerne en smuk formiddag i solskin. Arbejdet med en plan for området skrider fremad. Presssefoto

Gruppe lægger forslag for lergravsområdet frem

Dialogmødet onsdag 16. maj indledes med en guidet gåtur i området

En arbejdsgruppe med 35 borgere og foreninger samt kommunens rådgiver har siden januar arbejdet med at formulere et forslag til en helhedsplan for lergravsområdet. Dette forslag er nu genstand for et dialogmøde for alle interesserede 16. maj.

En grundlæggende idé i forslaget er at inddele området i zoner, så nogle områder stadig ligger urørt hen til glæde for dyr- og planteliv, mens andre områder gøres mere tilgængelige end i dag og andre områder igen indrettes med mulighed for aktiviteter og ophold.

Guidet gåtur kl. 16.30

Dialogmødet 16. maj indledes med en guidet gåtur i området. Den begynder kl. 16.30 ved Nivåhøj 80. Dialogmødet begynder kl. 18 i 'Lærkereden', Nivåhøj 80 i Nivå.

Hele forslaget kan ses på kommunens hjemmeside, www.fredensborg.dk/ffk.

Planen bliver desuden udstillet på Nivå Bibliotek fra 18. maj. til 1. juni, og fritids- og idrætsudvalget behandler planen på dets møde i august.

“Det er et flot og stort arbejde, som arbejdsgruppen har leveret, og det vil vi meget gerne drøfte med mange flere nivåborgere, inden vi behandler planen politisk i fritids- og idrætsudvalget”, siger udvalgets formand Bo Hilsted i en pressemeddelelse fra Fredensborg Kommune.

/jesl

Publiceret 15 May 2018 16:00