Bogen “Sæt mål for dit sogn. Og nå det” kan købes hos boghandleren.

Bogen “Sæt mål for dit sogn. Og nå det” kan købes hos boghandleren.

Ny bog:

Kirken skal tale til folk på en ny måde

Hvis kirken skal beholde medlemmerne, skal den tale på en ny måde

Folkekirken skal lære at tale med medlemmerne. Ikke til dem.

”Dialog er jo ikke det, vi plejer at gøre i kirken,” fortæller kommunikationsspecialist og menighedsrådsmedlem i Humlebæk Sogn, Claus Due, der er forfatter til den netop udkomne bog ”Sæt mål for dit sogn. Og nå det”.

Kirkens metode er monolog. Hver søndag morgen slår præsterne dørene op og er spændte på at se, hvem der kommer. Fra alter og prædikestol fortæller præsten det, han har tænkt sig at sige den dag. Han forventer ikke svar, tager afsked med menigheden i døren og håber på at se dem igen næste søndag. Menighedsrådet sætter en annonce i avisen om et foredrag i sognegården på onsdag og håber så på, at der kommer nogen til arrangementet. Der døbes en masse børn, som forventes at tilmelde sig konfirmationsforberedelsen, når den tid kommer. Og præsten vier unge par i kirken, vinker farvel og håber på, at de dukker op igen, når deres nyfødte barn skal døbes.

Men gør de det?

”Om det er arrogance, ydmyghed eller bare en gammel vane er svært at sige, men faktum er, at det ikke holder længere. Dertil er konkurrencen om menneskets tid, følelser og engagement alt for stor,” forklarer Claus Due.

Bogen kan købes hos boghandlen fra april og på dialogmedsognet.dk.

Publiceret 11 April 2018 08:00