Går alt efter planen skal det kommende byggeri i Nivå sættes i gang til næste sommer, mens resten af centeret opføres i etaper.

Går alt efter planen skal det kommende byggeri i Nivå sættes i gang til næste sommer, mens resten af centeret opføres i etaper.

Fredensborg Kommune:

Centerbyggeri i Nivå begynder i 2019

Det kommende byggeri i Nivå skal sættes i gang til næste sommer, mens resten af centeret skal opføres i etaper

Af
Peter Mailand

Peter Mailand

Går alt efter planen, skal første spadestik i jorden næste sommer, mens resten af byggeriet skal opføres i etaper. Det er budskabet fra Thomas Lykke Pedersen (S) og Lars Simonsen (R), der henholdsvis er borgmester og formand for Plan-, miljø- og klimaudvalget i Fredensborg Kommune.

“Byrådets mål er, at KFI kan begynde at bygge nye butikker og boliger i en del af området allerede i løbet af sommeren 2019, efter der er gennemført de nødvendige analyser, høringer og vedtaget en ny lokalplan,” skriver de to i en fælles erklæring om byggeriet.

Fredensborg Kommune mødtes før påske med de store interessenter i projektet – KFI, MT Højgaard, DSB og VIBO - 'der alle bakkede op om visionen for Nivå Bymidte og målsætningen for byudviklingsplanen'.

Ifølge Lars Simonsen (R) skal det store projekt tilrettelægges, så det bliver opdelt i en række mindre enheder.

“Vi vil gerne have projektet opdelt i etaper, så der eventuelt først kommer en del med detailhandel, og efterfølgende en del med boliger, men uden at de to etaper blokerer for hinanden,” uddyber Lars Simonsen overfor Uge-Nyt.

I den fælles erklæring understreger Lars Simonsen og Thomas Lykke Pedersen, at det er vigtigt, at byen får 'en attraktiv bymidte'.

Attraktiv bymidte

“Byrådet ønsker – ligesom rigtig mange nivåborgere - at Nivå igen får en attraktiv bymidte fyldt med liv og aktiviteter for borgere i alle aldre. Det er dog ikke realistisk at opfylde det ønske, hvis vi alene baserer løsningen på nye dagligvarebutikker og boliger. Ikke mindst i en tid, hvor handelslivet i mange mindre byer er hårdt presset af nethandel og de store indkøbscentre,” skriver de.

Planen er at udvikle 'en moderne bymidte' med en ny skole, nyt bibliotek og kulturhus, plejecenter, en svømmehal i et ”generationernes hus”, fremgår det af erklæringen.

“Ved at samle disse funktioner med detailhandel, butikker og NKK-hallen i en ny bymidte, tror vi, at der kan opstå et væld af nye mødesteder for både borgere og foreninger. De mange nye mødesteder kan udvikle sig med et helt nyt og levende byliv. Et byliv som altså baserer sig på, at vi ser og anvender bymidten som et 'mødested' fremfor kun et 'købested',” skriver de.

Realdania har valgt at støtte udviklingen af en strategisk udviklingsplan for Nivå Bymidte med 2,4 millioner kroner.

Et realistisk mål

Thomas Lykke Pedersen og Lars Simonsens understreger, at det er vigtigt, at borgerne indrages i projektet.

“Da byudviklingsplanen både skal kobles med blandt andet en omfattende borgerinvolvering og en koordinering af store private og kommunale investeringer, skal vi sætte et realistisk mål for planen. Vi forventer, at den er vedtaget i sommeren 2020. Så ja – en strategisk byudviklingsplan tager temmelig lang tid. Men der skal ikke herske tvivl om, at byrådet ønsker en plan med både størst mulig opbakning og som nivåborgerne kan se sig selv i mange årtier frem. Vi har en unik chance for at skabe et nyt Nivå – og den må vi ikke tabe på gulvet i jagten på en nem og hurtig løsning. Den ambition tror og håber vi, at nivåborgerne deler med os,” skriver de i erklæringen.

Publiceret 03 April 2018 08:00

SENESTE TV