Politiet afblæser alarm om stenkast fra bro

Helsingørmotorvejen spærret i halvanden time efter lastbil fik knust siderude

En større politiindsats blev onsdag iværksat på Helsingørmotorvejen ved Humlebæk efter en tysk indregistreret lastbil med en 65-årig tysk chauffør bag rattet fik knust siderude netop som køretøjet passerede broen ved Humlebækvej i sydlig retning.
Hændelsen skete klokken 12.35 og en time valgte Nordsjællands Politi at afspærre motorvejsstrækningen for trafik, imens anmeldelsen om stenkast blev efterforsket.
Blandt andet søgte politihunde efter spor på motorvejsbroen. Godt halvanden time senere kunne politiet ophæve afspærringen uden at have noget der indikerede, at en gerningsmand på broen har kastet noget ned på lastbilen.
"Vi har afsøgt området, men uden at finde noget, og efter vores undersøgelser af hændelsen er vi nået frem til, at der må være hvirvlet noget op for kørebanen, som har ramt sideruden på en måde, så den er gået i stykker," oplyser politikommissær Martin Tang fra Nordsjællands Politi.

Publiceret 25 January 2018 11:45

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV

DEBAT:

Svag rævejagt truer fugle

Birgit Iversen, medlem af Danmarks Naturfredningsforening, Grønholtvej 80, Fredensborg

De fleste menneske, jeg kender, sætter stor pris på det rige fugleliv, som vi heldigvis stadig har omkring os i skovene og i det åbne land. Men et pres fra det stigende antal ræve er med at bringe vores rige fugleliv i fare.

Tilmed har vi regler i forbindelse med rævejagt, der forhindrer os i et være det værn for fuglene, som vi burde.

Det er afgørende vigtigt, at et misforstået forbud mod at jagttræne med gravhunde i kunstige rævegrave, hvilket ellers vil styrke gravhundenes evner til at deltage med størst mulig effekt i rævejagt. Derfor gør vi sjældne og spændende fugle og deres yngleområder til et spisekammer og tag-selv-bord for rævene.

Ikke mindst her i Nordsjælland vurderer eksperter, at rævebestanden er i hastig fremmarch. Det er derfor helt nødvendigt, at vi fjerner barrierer for effektiv rævejagt og regulerer bestanden - for den frie naturs skyld. Ræve bevæger sig over store afstande og er samtidig fremragende svømmere. Derfor er også vores sjældne vadefugle udsatte.

Lad gravhunde og jægere have de bedst tænkelige forudsætninger for at holde rævebestanden nede på et fornuftigt niveau. Ikke mindst for fuglenes skyld.