Gamle historier fra Kokkedal efterlyses

Kokkedal på Vej efterlyser personer der kan fortælle historier fra Kokkedal i gamle dage

Af
Peter Mailand

Kan du huske, da Kokkedal Skole var en bondegård, da Egedalsvænge var under opbygning eller dengang, der var en pølsevogn i centeret? Så kan du være én af de personer, som Kokkedal på Vej efterlyser til et lokal historieprojekt, som søsættes i januar.
Det fortæller Netværksmedarbejder, Noémi Fodor Rasmussen, fra Kokkedal på Vej.
“Vi har brug for personer , der kan huske, da Egedalsvænge var under opbygning og gamle historier fra centeret. Men også unge, der kan lytte fortællingerne og formidle dem til omverdenen,” siger hun til Uge-Nyt.
Projektet har til formål at formidle hverdagshistorier fra Kokkedal, med henblik på at skabe en platform, hvor flere generationer kan mødes og videreformidle de mange historier til omverdenen.

Foredrag om Kokkedal

Som en rød tråd i projektet har Kokkedal på Vej fået historiker Niels Storgaard til at holde tre foredrag om Kokkedal og omegns udvikling fra 1800-tallet og frem til 1990-erne.
Efterfølgende er der mulighed for spørgsmål, fortæller Noémi Fodor Rasmussen.
“Meningen er, at de unge skal spørge ind til historierne og få udvidet kendskabet til deres lokalområde. Der er afsat tid efter foredragene til, at de unge kan stille opfølgende spørgsmål, men også, hvor ældre deltagere kan fortælle egne historier og vise personlige fotos. Mange har jo boet i området i mange år. Der vil også være en række spændende fortællinger, som kunne være interessant at formidle efterfølgende,” siger hun.

Bliver måske en udstilling

Det er endnu ikke afgjort, hvad materialet skal bruges til, fortæller Noémi Fodor Rasmussen.
“Måske vil vi lave en udstilling, når det hele er færdigt, det må vi se, når vi kommer længere frem i forløbet,” siger hun til Uge-Nyt.
Det første foredrag med Niels Storgaard finder sted i Kokkedal Fritidsklub.
Det foregår mandag 15. januar kl. 15.30 – 17 i Kokkedal Fritidsklub.
Alle er velkommen og foredragene er gratis.

Publiceret 09 January 2018 07:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV