R-kandidat:

Flere varme hænder og sund økonomi

Lars Simonsen vil kæmpe for flere lærere og pædagoger og holde økonomien i ro

Af
Peter Mailand

Flere pædagoger, og lærere, investeringer i grøn omstilling og styr på økonomien. Det er i grove træk de målsætninger som den radikale borgmesterkandidat Lars Simonsen går ind for.
“Hvis jeg bliver borgmester vil jeg arbejde for, at der kommer flere pædagoger og lærere til vores skoler og daginstitutioner - Samtidig med, at der skal være styr på økonomien,” siger han.
Den 58-årige Lars Simonsen har boet i Humlebæk i over 50 år. Han er gift med Tine og sammen har de to døtre og fem børnebørn. Lars Simonsen har været medlem af byrådet i 14 år.
I øjeblikket har Fredensborg Kommune en kassebeholdning på mere end 200 millioner kroner, men det betyder ikke, at pengene skal bruges. Tværtimod. For kommunens gæld på 570 millioner kroner, skal først afvikles, lyder det fra Lars Simonsen.
“Vi har indgået en budgetaftale, hvor gælden skal afvikles frem til 2027. Så der kommer ingen skattelettelser, før vi har fået den ordinære gæld væk,” siger han.

Vigtigt med brede forlig

Og netop de brede forlig, er vigtige i politik, mener Lars Simonsen.
“I politik mener jeg, at det er vigtigt med dialog og samarbejde på tværs af partier. Og jeg mener, at det er vigtigt, at de store beslutninger i byrådet er forankret i et bredt samarbejde,” siger han.
Og står det til den radikale borgmesterkandidat skal kærneydelserne først og fremmest sikres.
“Vi skal have en sund økonomi, netop for at sikre kærneydelserne for børn, unge og udsatte borgere og mennesker med handicap,” siger han og fortsætter:
“Vi siger også nej til en svømmehal i Nivå, for vi mener, at der forvejen er nogle svømmehaller, som ligger tættere på for mange borgere i Hørsholm, Helsingør og Hillerød, og vi skal ikke bygge nyt før gælden er afviklet,” siger han.
Lars Simonsen vil også arbejde for at styrke kommunens bycentre.
“Det er vigtigt, at vi har nogle gode bycentre. Det gælder i Nivå Centeret som skal udvikles i samarbejde med ejeren. Og i Humlebæk vil vi - også i samarbejde med ejerne - udvikle det gamle bibliotek, humlebækcenteret og posthusgrunden. Og vi skal også arbejde for, at der kommer et nyt center til Kokkedal,” siger han.
Lars Simonsen er formand for Plan, miljø og klimaudvalget i Fredensborg Kommune og fremhæver det store klimaprojekt i Kokkedal, som noget han er særlig stolt af.
”Det er et projekt, hvor flere aktører har arbejdet sammen og skabt et flot visionært projekt, der har løftet hele området,” siger han og fortsætter:
“Vi skal fortsat vedligeholde kommunens bygninger, veje og stier. Og jeg vil opfordre folk til at sende billeder ind, hvis de ser noget,” siger han.

Publiceret 14 November 2017 06:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV