Skøjtebane til Fredensborg

Går alt efter planen åbner gratis skøjtebane i Fredensborg den 25. november

Af
Peter Mailand

Skøjteglade borgere i Fredensborg kan snart få luftet skøjterne, for Fredensborg Kommune har bevilliget 15.000 kr. til en skøjtebane på Store Torv i bymidten. Det er den frivillige forening Fredensborg Smukkest (der tidligere hed Fredensborg Dejligst), der står bag Skøjtebanen. Og går alt efter planen åbner skøjtebanen, der bliver gratis, 25. november, fortæller foreningens formand, Nikolaj Emil Damm.
”Vi vil forsøge at skabe en julestemning, med halmballer om skøjtebanen og boder rundt om. Og på åbningsdagen kommer der en dj, og vi sætter lys op og skaber feststemning for børnene,” siger han.
Nikolaj Emil Damm glæder sig over, at Fredensborg Kommune støtter projektet.
“Ideen opstod for et år siden, hvor vi snakkede om, hvad der skulle til for at få børnefamilier til Fredensborg. Der kom vi blandt andet omkring en skøjtebane, som vi kunne skabe noget julestemning omkring, og så få en fem-seks boder med, hvor der bliver solgt alt fra æbleskiver til lokalt øl,” siger han.
“Vi har fået mulighed for at låne skøjtebanen gratis, hvilket er en fornem gestus.”

Kunst-is

Skøjtebanen, der er omkring 110 kvadratmeter, er fremstillet af kunst-is. Derfor er den helt vedligeholdesesfri, da der hverken skal bruges vand eller el.
”Kunst-is er næsten lige godt som almindeligt is og det svenske ishockey landshold træner på kunst-is. Den er bedst egnet til nyslebne ishockey-skøjter. Kunstskøjter er ikke så gode,” forklarer Nikolaj Emil Damm og tilføjer.
”Man er velkommen til at tage sine egne ishockeyskøjter med, men man kan også låne skøjter i str. 31-40, som vi stiller til rådighed, hvis man ikke selv har nogen,” siger han.
Foreløbig sættes skøjtebanen op frem til udgangen af januar i det nye år, hvor frivillige på skift vil betjene skøjtebanen, fortæller Nikolaj Emil Damm.
“Det er primært frivillige kræfter, der kommer til at betjene skøjtebanen. Så nu sætter vi skøjtebanen op, og så vil vi løbende evaluere, hvordan borgerne tager imod den.”

Publiceret 14 November 2017 08:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV