Fredensborg samler ind til julebelysning

Kun lidt mere end hver tredje butik i Fredensborg vil betale til julebelysningen i Jernbanegade

Af
Peter Mailand

Selvom det har været en fast tradition i mange år, kan det i år være sidste gang, at julebelysningen kommer op i gågaden i Fredensborg. For det er kun lidt under halvdelen af butikkerne, der vil betale til juleudsmykningen i gågaden. Derfor har butikkerne nu startet en indsamling for at samle penge ind til julebelysningen. Det fortæller Aage Andersen, der er formand for Fredensborg Handels- og håndværkerforening.
“Jeg har været rundt med raslebøssen hos de 33 butikker, der ligger i Jernbanegade og har nu fået 15 butikker til at spytte i kassen. Men hvis der ikke kommer flere til næste år, så er det slut med julebelysningen, siger han og tilføjer.
“Så er der kun råd til et juletræ.”
Årsagen til, at pengekassen til julebelysningen er tom, ligger i, at den tidligere handelsstandsforening, Fredensborg Byhandel, der blandt andet stod for julebelysningen blev opløst sidste år, fortæller Aage Andersen.
“Tidligere betalte hver butik et årligt kontigent på 9500 kr. der blandt andet dækkede udgifterne til de forskellige arrangementer som der afholdes i gågaden, og herunder julebelysningen. Men til sidst var der så få butikker der ville betale, at vi sidste år valgte at opløse foreningen,” siger han og fortsætter.
“Istedet må vi nu gå rundt til butikkerne fra gang til gang, og denne gang skal butikkerne hver lægge 2500 kroner til juleudsmykningen,” siger han og tilføjer:
“Det er jo kun omkring 40 procent, der vil betale til julebelysningen. De andre er ligeglade. Men kommer der ikke flere penge i kassen til næste år, så er der ikke længere råd til julebelysning,” fastslår han.

Publiceret 14 November 2017 09:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV