DEBAT:

Ældre kan ikke vente på svømmehal

Af Poul Juul (S), kandidat byrådsvalget KV17, Kovangen 532, 3480 Fredensborg
Svømmehal: ”Bassintræning er effektivt og sjovt”, siger fysioterapeuter
Citatet er fra nyeste udgave af Danske Fysioterapeuters fagblad, FYSIOterapeuten, der fremhæver de store fordele, som ældre og handicappede kan opnå ved træning i et 12x8 meter varmtvandsbassin med 33 grader varmt vand: ”Borgere, der ikke kan gå uden hjælpemidler, fører sig pludselig frit frem i vandet. Og så er det oven i købet skægt.”
”Vand er et rigtig godt træningsmiddel med nogle særlige egenskaber”, forklarer en fysioterapeut.
”Vandets opdrift gør f.eks., at man kan komme længere ud i bevægelserne, end man kan på land.
”Personer med hofte-, skulder-, ryg- og knælidelser i alle aldre, og dem er der mange af, har gavn af træning i varmtvandsbassin. Det samme gælder gravide og brystopererede kvinder. ”Det er forrygende dejligt at træne i vandet, for her kan man alt det, man ellers ikke kan”, siger en patient. 
Socialdemokratiet er det eneste parti, der uden forbehold støtter etablering af en kommunal svømmehal. V, K, R og LA tilbyder kolde afvaskninger i Øresund eller badning hos nabokommunerne. Men vi ældre kan ikke vente til år 2027.
Jeg vil forfølge sagen i byrådet. Et varmtvandsbassin er aktiv rehabilitering og forebyggelse, og jeg opfordrer Handicaprådet og Seniorrådet til at analysere og udtale sig om sagen.

Publiceret 14 November 2017 18:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV