DEBAT:

Det har vi ikke, det kan vi ikke, det VIL vi ikke

Louise Mehnke, nr. 13 liste A, Fasanvænget 545, 2980 Kokkedal
Man skulle tro, at ovenstående var fælles slogan for flere partier i kommunen. Nye bud, sager at kæmpe for og forslag til ændring af politiske prioriteringer bliver straks forsøgt skudt ned, som værende “varm luft”. Og hvad nu med økonomien, cost/benet og Excel arkene.
Hvor er visionerne - og er der virkelig ikke noget der er værd at kæmpe for?
Jeg tror på visioner, håb og at forbedringer kan lade sig gøre, hvis vi vil det nok. Det handler jo om politisk vilje og politiske prioriteringer. Økonomer er der ansat i kommunens forvaltning, og de skal nok sørge for at alle beslutninger er økonomisk forsvarlige. Det er helt sikkert. Jeg har som den eneste kandidat erfaring med at udføre boligsocialt arbejde i Kokkedal. Og med stor succes. Jeg er initiativtager til bl.a. Bydelsmødre, som blev søsat for 5 år siden, med en hidtil uset stor tilslutning, interesse og opbakning. Bydelsmødre er super seje frivillige kvinder, som hjælper andre kvinder til at hjælpe sig selv og deres familier. Nåh, men til alle jer der efterspørger regnestykker, så er her lidt økonomi på noget af det jeg står for, noget af det jeg vil - og det jeg er rigtig god til:
Økonomer Uden Grænser har lavet en samfundsøkonomisk undersøgelse af Bydelsmødre i Danmark. Rapporten viser at de mere end 400 frivillige Bydelsmødre hjælper med opgaver, som staten eller kommunen ellers skulle varetage. Det offentlige sparer derfor på driftsomkostninger til tolketimer, socialrådgivertimer og offentlige overførsler.  Desuden hjælper Bydelsmødre kvinder i arbejde, hvilket giver ekstra skatteindtægter. Uafhængige tal fra Økonomer uden Grænser viser at: Politikerne får mellem 3 og 10 gange pengene igen over en periode på 10 år. En investering 3 mio. kroner pr. år giver 137.000 frivillig-timer, heraf mange som det offentlige ellers skal betale for.
Det skaber en værdi af 36,2 millioner kroner p.a. over 10 år. Du kan nde hele rapporten på bydelsmor.dk. Som socialdemokrat kæmper jeg for ligeværd, solidaritet og sammenhold. Det er med til at gøre vores kommune endnu bedre. Stem personligt den 21. november.

Publiceret 10 November 2017 21:00

Uge-Nyt Fredensborg nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Uge-Nyt Fredensborg
SENESTE TV