Tømrerlærling risikerer livstid

Anklageren kræver 28-årig tømrerlærling fængslet på livstid for ét drab og fire drabsforsøg sidste år

En 28-årig tømrerlærling blev tirsdag kendt skyldig i ét manddrab og fire drabsforsøg, efter han sidste år gik amok med en lægtehammer i Fredensborg.
Det skete tirsdag ved retten i Helsingør, som nu skal tage stilling til strafudmålingen.
Der er tale om så brutal en adfærd, at anklageren talte om en likvidering, da tre håndværkere blev lemlæstet med en lægtehammer.
Den 28-årige mand beskrives i følge sn.dk som egocentret, narcissistisk og formår at intimidere selv fængselspersonalet, hvis han ikke får sin vilje.
Retslægerådet anbefaler forvaring på ubestemt tid, fordi der er stor risiko for, at den 28-årige vil begå ny personfarlig kriminalitet, hvis han er på fri fod.
Anklager Margit Wegge argumenterede imidlertid for fængsel på livstid.
“Man kan måske undre sig over, at jeg ikke taler om forvaring som straf. Men når vi er oppe i så høj en fængselsstraf, livstidsstraf eller 16 år, er det ikke nødvendigt at idømme forvaring,” sagde Margit Wegge og forklarede, at folk i gennemsnit er ude af en forvaringsdom efter knap otte år.
Forsvarer Poul Ege Poulsen mener, at politiet har været for dårlige til at teste for stoffer i blodet og derfor ikke har dokumenteret en mulig
LSD-psykose i gernings øjeblikket. Det bør nedsætte straffen til 12 år, argumenterede han. 
Der forventes dom i sagen torsdag.
/pm

Publiceret 11 October 2017 11:30

SENESTE TV