DEBAT:

Regeringens ældreambitioner er et blankt papir

Kristian Hegaard, næstformand, Social- og Seniorudvalget (RV)
Der har den seneste tid været fokus på ældreområdet her i Fredensborg.
Det skal der være. Det er en vigtig indsats. Derfor er det også interessant at følge regeringens ambitioner. Forleden præsenterede regeringen sit lovprogram for den kommende år. Desværre var der nul lovforslag på vej for ældreområdet.
Det var da nogle kedelige ambitioner, når vi får flere ældre og særligt flere får demens ind på livet som pårørende eller selv rammes. Til gengæld er det ærlig snak i et år med kommunalvalg. Jeg har noteret mig, at Ældre Sagen på landsplan også undrer sig over disse lave ambitioner. Derfor må vi gøre noget selv her i kommunen.
Radikale Venstre kæmper særligt for ældre med størst behov for hjælp gennem omsorgstimer og demensindsats. Som næstformand for Social- og Seniorudvalget deltog jeg i en række temaaftener om demens, som kommunen fornyeligt har afholdt. Her var der ros til demenskoordinatorer og andre dele af kommunens demensindsats.
Det var jeg rigtig stolt over. Derfor var Radikale Venstre også glade for, at vi med det indgåede budgetforlig fik mulighed for at styrke demensindsatsen i kommunen. Vi må selv sætte ambitionerne og det gør vi gerne, når regeringens ældreambitioner er et blankt papir.

Publiceret 06 October 2017 21:00

SENESTE TV