Syv partier er med i budgetaftelan for de kommende år i Fredensborg Kommune. Fra venstre mod højre er det: Per Frost Henriksen, Christian De Jonquiéres, Flemming Rømer, Hossein Armandi, Lars Simonsen, Hanne Berg, Lars Søndergaard og Thomas Lykke Pedersen.

Syv partier er med i budgetaftelan for de kommende år i Fredensborg Kommune. Fra venstre mod højre er det: Per Frost Henriksen, Christian De Jonquiéres, Flemming Rømer, Hossein Armandi, Lars Simonsen, Hanne Berg, Lars Søndergaard og Thomas Lykke Pedersen.

Budgetaftale giver skolerne et løft

Syv partier blev torsdag aften enige om budgettet i Fredensborg

Af
Af Peter Mailand

Med en historisk høj kassebeholdning på mere end 200 millioner kroner, indgik syv partier i byrådet torsdag aften et budgetforlig for de kommende år. Med Liberal Alliance som eneste parti udenfor blev forligspartierne enige om, at Fredensborg Kommune skal fastholde målsætningen om at være gældfri i 2027 og afdrage med 57 mio. kr. om året. Samtidig har forligspartierne også besluttet at holde skatten i ro.
Aftalen betyder blandt andet, at kommunens folkeskoler kan se frem til et gevaldigt løft, da der skal investeres 440 mio. kr. til blandt andet 'omfattende modernisering' af kommunens skoler.
Det betyder også, at der skal opførens én ny samlet skole i Nivå, samtidig med, at der arbejdes videre med et moderniseret bibliotek og kulturhus under navnet 'Generationernes Hus'.

’Rykket en liga op’

Budgetaftalen glæder gruppeformand for Socialdemokratiet, Per Frost Henriksen:
“Strategien ”Fremtidens Fredensborg” er rykket en liga op med dette budgetforlig. Generationernes Hus i Nivå med svømmehal og bibliotek er et af de store aftryk. Ligesom den samlede vigtige skoleplan over de næste tre valgperioder virkelig tager fat på at modernisere kommunen. Samtidig holder budgetforliget fast i en ansvarlig og solid økonomi, med hurtig gældsafvikling, god kassebeholdning og en drift med overskud. En veldreven kommune med en god ledelse, hvor kommunens mange dygtige og engagerede medarbejdere yder en høj service til borgerne,” skriver han i en mail til Uge-Nyt.
Derudover har forligsparterne også prioriteret velfærd for borgere med særligt behov. Et område der får 137 millioner kroner ekstra over hele perioden.
“Det er en erkendelse af, at området har været underbudgetteret. Et emne Radikale Venstre har haft på dagsorden mange år,” siger Lars Simonsen (R).

Hovedpunkter i aftalen

  • Et driftsoverskud på 162 mio. kr i 2018 og 579 mio. kr. i hele perioden.
  • Investeringer for knap 440 mio. kr. til blandt andet omfattende modernisering af kommunens folkeskoler og infrastruktur.
  • At der afdrages 200 mio. kr. på kommunens gæld i hele perioden og at målsætningen om at være gældfri i 2027 fastholdes. 
  • 137 mio. kroner. til handicap og socialpsykiatri. 
  • Ingen skattelettelser. Personskatten, grundskylden og dækningsafgiften holdes i ro.

Publiceret 12 September 2017 08:00